ΑρχικήinetΝέο Google Maps widget εμφανίζει την κίνηση γύρω από το σπίτι σας...

Νέο Google Maps widget εμφανίζει την κίνηση γύρω από το σπίτι σας στην αρχική σας οθόνη

Τα Google Maps εισάγουν ένα νέο widget για Android που θα κάνει το εξής: Θα εμφανίζει live την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω σας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο widget από την οθόνη κλειδώματος χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στην εφαρμογή.

Google Maps

Δείτε επίσης: Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Τα Google Maps παρέχουν ήδη εκτιμώμενους χρόνους άφιξης και ταξιδιού και υποδεικνύουν πότε υπάρχει λιγότερη ή μεγαλύτερη συμφόρηση στη διαδρομή σας με κίτρινα/πορτοκαλί/κόκκινα χρώματα. Το live traffic widget θα είναι ένα πρόσθετο, φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο για τους χρήστες, για να τους δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πόσο κίνηση θα έχει μια περιοχή σε περίπτωση που χρειαστεί να προσαρμόσουν/αλλάξουν την χρονική στιγμή που θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ή ακόμα και τις διαδρομές τους για να αποφύγουν την κίνηση, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν η εφαρμογή.

Το widget θα λειτουργεί με μεγέθυνση και σμίκρυνση για να δείτε την κίνηση σε μια συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε τον ευρύτερο χάρτη της εφαρμογής. Παλαιότερα έπρεπε να ανοίξετε την εφαρμογή για να δείτε την κατάσταση της κυκλοφορίας, αλλά τώρα μπορείτε να τη δείτε με μια ματιά απευθείας από την αρχική σας οθόνη.

Δείτε επίσης: Google Maps: Θα υπολογίζουν τα διόδια για μια συγκεκριμένη διαδρομή

Το widget θα κυκλοφορήσει στους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες, επομένως ενδέχεται να μην το βλέπετε ακόμα στη βιβλιοθήκη γραφικών στοιχείων σας.

«Είτε μετακινείστε είτε πηγαίνετε για να συναντήσετε φίλους, οι προβλέψεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο των Google Maps μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε εύκολα τη διαδρομή σας. Και με το νέο widget κίνησης σε κοντινή απόσταση, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα βλέπετε αυτές τις πληροφορίες για την τρέχουσα τοποθεσία σας απευθείας από την αρχική οθόνη του Android», δήλωσε η εταιρεία.

Αν και τα widgets είναι ορισμένες φορές ένας πιο βολικός τρόπος προβολής της δραστηριότητας εφαρμογών, εξυπηρετούν έναν άλλο σκοπό: να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους στη χρήση της εφαρμογής συνολικά.

Με την κυκλοφορία του live traffic widget, υπάρχουν πλέον 35 Google widgets διαθέσιμα στο Android.

Δείτε επίσης: Στα Google Maps για Android και iOS θα βλέπετε την ποιότητα του αέρα

Τα Google Maps κυκλοφόρησαν ορισμένες χρήσιμες ενημερώσεις τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, διευκόλυνε τους χρήστες να ελέγχουν το Air Quality Index (AQI), ώστε να αποφεύγουν τις μολυσμένες περιοχές. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, παρουσίασε τη δυνατότητα να βλέπετε σωρευτικές τιμές διοδίων στο προγραμματισμένο δρομολόγιο στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS