ΑρχικήsecurityWhatsApp προειδοποίηση: Αλλάξτε αυτή την ρύθμιση άμεσα

WhatsApp προειδοποίηση: Αλλάξτε αυτή την ρύθμιση άμεσα

Όλοι οι χρήστες του WhatsApp θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσουν μια λειτουργία απορρήτου που ονομάζεται “message timer”.

Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε μια αντίστροφη μέτρηση για όλα τα νέα μηνύματα για αυτόματη “κατάργηση αποστολής”. Είναι ένα έξυπνο κόλπο για να βελτιώσετε το απόρρητό σας καταστρέφοντας παλιά μηνύματα WhatsApp.

whatsapp

Δείτε επίσης: Hackers κλέβουν λογαριασμούς WhatsApp μέσω προώθησης κλήσεων

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα εξαφανιζόμενα μηνύματα να ενεργοποιούνται αυτόματα για όλες τις νέες συνομιλίες – χωρίς να επηρεάζονται οι υπάρχουσες συνομιλίες. Είναι δυνατό να ορίσετε ώρες για 24 ώρες, 7 ημέρες ή 90 ημέρες.

«Η απόφαση για το πόσο θα διαρκεί ένα μήνυμα θα είναι στα χέρια σας», είπε το WhatsApp.

«Έχουμε συνηθίσει να αφήνουμε ένα ψηφιακό αντίγραφο σχεδόν ό,τι πληκτρολογούμε χωρίς καν να το σκεφτόμαστε. Έχει γίνει το ισοδύναμο ενός σημειωματάριου να μας ακολουθεί να κάνει μια μόνιμη καταγραφή όλων όσων έχουμε πει. Γι’ αυτό εισάγαμε πέρυσι τα μηνύματα που εξαφανίζονται και πιο πρόσφατα κυκλοφορήσαμε έναν τρόπο για να εξαφανίζονται αμέσως φωτογραφίες και βίντεο αφού προβληθούν μία φορά.»

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, επομένως κάντε update στην πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp για να τη δοκιμάσετε.

Η ενεργοποίηση εξαφανιζόμενων μηνυμάτων λειτουργεί αυτόματα για όλες τις συνομιλίες ένας προς έναν. Και κάθε μέρος στη συνομιλία μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση της εφαρμογής. Δεν θα αλλάξει ούτε θα διαγράψει καμία από τις υπάρχουσες συνομιλίες σας, επομένως μην ανησυχείτε μήπως χάσετε παλιές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: WhatsApp groups: Σε λίγο θα μπορείτε να αποχωρείτε «σιωπηλά»

Θα εμφανιστεί και ένα μήνυμα που θα προειδοποιεί τα άτομα στη συνομιλία ότι τα μηνύματα θα διαγραφούν. Αυτή η ειδοποίηση θα αποκαλύψει πόσο καιρό έχετε να διαβάσετε τα μηνύματα πριν εξαφανιστούν για πάντα. Για να βρείτε τη δυνατότητα, μεταβείτε στο WhatsApp και μετά εισάγετε τις Ρυθμίσεις απορρήτου σας.

Η νέα δυνατότητα – που προστέθηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά – περιλαμβάνεται στην ενότητα Default Message.

Όχι και τόσο ασφαλής

Φυσικά, ακόμη και με την αυτόματη διαγραφή κειμένου, δεν καλύπτεστε πλήρως.

Συνεχίζει να είναι δυνατό κάποιος να αποκαλύψει τα μηνύματα που έχετε στείλει εδώ και πολύ καιρό.

Να θυμάστε: πάντα να σκέφτεστε αν είναι καλή ιδέα να στέλνετε οποιοδήποτε είδος προσωπικού μηνύματος για το οποίο κάποια μέρα μπορεί να μετανιώσετε.

Μόλις φτάσει ένα μήνυμα ή μια εικόνα στο τηλέφωνο κάποιου άλλου, ο έλεγχος έχει χαθεί.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Τερματίζει την υποστήριξη για iOS 10 και 11 στις 24 Οκτωβρίου

Η μη αποστολή μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε το πόσο εκτεθειμένα είναι τα μηνύματα σας – αλλά δεν είναι αλάνθαστη.

Πηγή πληροφοριών: thesun.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS