ΑρχικήinetΗ Google συνδυάζει τα Meet και Duo σε μια ενιαία εφαρμογή

Η Google συνδυάζει τα Meet και Duo σε μια ενιαία εφαρμογή

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι συνδυάζει δύο από τις εφαρμογές της για βιντεοκλήσεις, το Duo και το Meet, σε μια ενιαία πλατφόρμα. Πολύ σύντομα, θα υπάρχει μόνο το Google Meet και η Google ελπίζει ότι πραγματικά θα βολέψει τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Το Google TV app ήρθε τώρα και στο iOS

Google Meet Duo

Ενώνοντάς τα και τα δύο μαζί, η Google ελπίζει ότι μπορεί να λύσει μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας. «Αυτό που ήταν πραγματικά σημαντικό είναι να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι επιλέγουν ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσουν, για ποιο σκοπό και σε ποιες συνθήκες», λέει ο Javier Soltero, επικεφαλής του Google Workspace. Η ψηφιακή μας ζωή είναι γεμάτη με ένα εκατομμύριο διαφορετικές εφαρμογές συνομιλίας, η καθεμία με τους δικούς της κανόνες λίστα επαφών, μερικές για επαγγελματικούς σκοπούς και άλλες για προσωπικούς. Η Google ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει διευθύνσεις Gmail και αριθμούς τηλεφώνου για να τα συγκεντρώσει όλα αυτά. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προσεγγιστείς με αυτό τον τρόπο», λέει ο Soltero, «και να σου επιτρέπεται να αποφασίσεις αν θέλεις να σε προσεγγίσουν ή όχι, σε αντίθεση με το να πρέπει να διαχειριστείς όλες αυτές τις διαφορετικές ταυτότητες και να ασχοληθείς με συνέπειες.»

Δείτε επίσης: Οι χάκερ SideWinder εγκαθιστούν ψεύτικο Android VPN app στο Google Play Store

Ο Soltero κηρύττει αυτήν την ιδέα της «προσβασιμότητας» για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στην Google και οδήγησε την Google στο να ενσωματώσει το Meet και το Chat σε πολλές από τις άλλες υπηρεσίες της. Είναι ένας καλός στόχος, αλλά έχει κόστος: η προσθήκη όλων σε όλα έχει κάνει ορισμένες από τις υπηρεσίες της Google ακατάστατες και περίπλοκες. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνάντηση από οπουδήποτε! Αλλά… πραγματικά θέλετε; Ο εξορθολογισμός των επιλογών επικοινωνίας σας είναι μια καλή ιδέα, αλλά το να στριμώχνετε τα πάντα μαζί δεν λειτουργεί.

Ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια, το Meet έχει γίνει μια ισχυρή πλατφόρμα για meetings και ομαδικές συνομιλίες όλων των ειδών, ενώ το Duo έχει παραμείνει περισσότερο ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Η Google υπόσχεται ότι θα φέρει όλες τις δυνατότητες του Duo στο Meet στο μέλλον και φαίνεται πεπεισμένη ότι μπορεί να προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Ωστόσο, δεν είναι σωστό να πούμε ότι το Duo «σκοτώνεται». Η εφαρμογή, την οποία κυκλοφόρησε αρχικά η Google το 2016 ως ένας εύκολος τρόπος πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων ένας προς έναν, κάνει μια σειρά από χρήσιμα πράγματα που δεν κάνει το Meet. Πρώτον, μπορείτε να καλέσετε κάποιον απευθείας —συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου του. Το Duo έμοιαζε πάντα περισσότερο με το FaceTime παρά με το Zoom.

Καθώς οι δύο υπηρεσίες γίνονται μία, η Google βασίζεται στην εφαρμογή για κινητά του Duo ως προεπιλογή. Πολύ σύντομα, η εφαρμογή Duo θα λάβει μια ενημέρωση που φέρνει μια επίθεση από λειτουργίες του Meet στην πλατφόρμα. Αργότερα μέσα στην χρονιά, η εφαρμογή Duo θα μετονομαστεί σε Google Meet. Η τρέχουσα εφαρμογή Meet θα ονομάζεται “Meet Original” και τελικά θα καταργηθεί.

Αυτό ακούγεται… μπερδεμένο, αλλά η Google ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάμε παρακάτω. Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια της Google να ενοποιήσει ορισμένα από τα προηγουμένως ανόμοια μέρη της, κάνοντας τη σουίτα υπηρεσιών της Google να έχει πιο συνεκτική αίσθηση.

Δείτε επίσης: Η Google απαγόρευσε deepfake training projects στην υπηρεσία Colab

Το Meet έχει ήδη ενσωματωθεί σε τόσες πολλές υπηρεσίες της Google που θα μπορούσε να γίνει ουσιαστικός ανταγωνιστής του WhatsApp και του FaceTime σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μόνο εάν μπορεί να ενσωματωθεί χωρίς να είναι ενοχλητικό ή περίπλοκο.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS