ΑρχικήUpdatesΗ ProtonMail ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της

Η ProtonMail ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της

Για τους προσανατολισμένους στο απόρρητο, η υπηρεσία ProtonMail ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές για ασφαλή email — μπορείτε να αποκτήσετε έναν λογαριασμό δωρεάν και να απολαύσετε end-to-end encryption για τις επικοινωνίες σας όταν στέλνετε μηνύματα σε άλλους χρήστες του ProtonMail. Όμως τα σχέδια της εταιρείας έχουν ξεπεραστεί λίγο. Οι δωρεάν λογαριασμοί διαθέτουν μόνο 500 MB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το πρόγραμμα των 4 €/μήνα σάς ανεβάζει σε μέτριο αποθηκευτικό χώρο 4 GB με κάποιους άλλους περιορισμούς, όπως ένα ημερήσιο όριο αποστολής 1000 μηνυμάτων.

Δείτε επίσης: Phishing 2022: Χιλιάδες κακόβουλα emails περιλαμβάνουν HTML αρχεία

Από σήμερα, ωστόσο, η εταιρεία διευκολύνει τη μετάβαση all-in στο ProtonMail και στις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει, όπως VPN, αποθήκευση cloud και encrypted calendar. Η ProtonMail θα μετονομαστεί απλώς σε Proton, προωθώντας ολόκληρη τη σουίτα υπηρεσιών που επικεντρώνονται στο απόρρητο και ενημερώνοντας όλα τα plan της. Η εταιρεία έχει έναν νέο ιστότοπο (proton.me) και τόσο οι νέοι όσο και οι υφιστάμενοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση @proton.me αντί την παλιά επιλογή @protonmail.com, εάν έχουν τέτοια διάθεση.

Δείτε επίσης: Nerbian RAT: Νέο malware διανέμεται μέσω emails με θέμα τον COVID-19

Στο εξής, η Proton θα προσφέρει τρία plan: Free, Mail Plus και Unlimited. Η νέα δωρεάν βαθμίδα επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο στο 1 GB και παραμένει αρκετά περιορισμένος — μπορείτε να στέλνετε μόνο 150 μηνύματα την ημέρα και να έχετε τρια labels και φακέλους, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο βασικό εργαλείο Proton VPN και στο Proton Calendar του χρήστη, αν και περιορίζεστε σε ένα μόνο ημερολόγιο σε αυτό το πρόγραμμα. Η Proton έχει πει εδώ και καιρό ότι, εφόσον δεν προβάλλει διαφημίσεις, βασίζεται σε συνδρομές για έσοδα, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη ότι το δωρεάν πρόγραμμα περιορίζεται.

Το πρόγραμμα Mail Plus θα κοστίζει 5€/μήνα, αν και μπορείτε να το αποκτήσετε για λιγότερο εάν εγγραφείτε για ένα έτος ή δύο χρόνια, όλα σε μία λήψη. Ωστόσο, είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το παλιό σχέδιο. Οι χρήστες λαμβάνουν πλέον 15 GB αποθηκευτικού χώρου που μοιράζονται μεταξύ του email τους και του λογαριασμού αποθήκευσης cloud Proton Drive. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για το πόσα μηνύματα μπορείτε να στείλετε ή πόσα labels και φακέλους μπορείτε να δημιουργήσετε, ενώ υποστηρίζει και IMAP email clients μέσω του εργαλείου Proton Bridge. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες, όπως ένα νέο “short domain” email alias (@pm.me) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, καθώς και 20 ημερολόγια που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους χρήστες.

Δείτε επίσης: NCSC UK: Προσφέρει δωρεάν εργαλείο για έλεγχο της ασφάλειας email

Τέλος, το πρόγραμμα Unlimited κοστίζει 12€/μήνα. η εταιρεία το τοποθετεί ως έναν τρόπο για να αποκτήσει ο χρήστης ταυτόχρονα την κορυφαία βαθμίδα όλων των υπηρεσιών της. Αυτό σημαίνει 500 GB συνολικής αποθήκευσης, καθιστώντας το Proton Drive πολύ πιο βιώσιμο για χρήση ως εφεδρική υπηρεσία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Proton Mail με έως και τρια διαφορετικά custom domain addresses (από μία στο Πρόγραμμα Mail Plus) και με συνολικά 15 διαφορετικές διευθύνσεις email (από 10 στο Mail Plus).

ProtonMail

Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι λαμβάνετε το πλήρες Proton VPN με το πρόγραμμα Unlimited, αντί για την πιο βασική επιλογή που συνοδεύει τα άλλα δύο προγράμματα Proton. Αυτό περιλαμβάνει έως και 10 συνδέσεις VPN αντί για μία, συνολικά 1.700+ servers σε 63 διαφορετικές χώρες (αντί για 100 servers σε τρεις χώρες) και μεγαλύτερες ταχύτητες. Προς το παρόν, η Proton θα συνεχίσει να προσφέρει το VPN της ως αυτόνομο προϊόν.

Εάν είστε νέος στον κόσμο της Proton, αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει εφαρμογές iOS για αλληλογραφία και υπηρεσίες VPN και Android apps για αλληλογραφία, VPN και ημερολόγιο. Η επιλογή αποθήκευσης cloud του Drive είναι ακόμα τεχνικά σε έκδοση beta, επομένως δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές για κινητά – προγραμματίζονται για αργότερα μέσα στην χρονιά.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS