ΑρχικήinetΗ Microsoft ασχολείται επιτέλους σοβαρά με τα Windows on Arm

Η Microsoft ασχολείται επιτέλους σοβαρά με τα Windows on Arm

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια, από τότε που η Microsoft και η Qualcomm ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τα Windows on Arm το 2016, όμως μέχρι πρόσφατα το πλάνο αυτό προχωρούσε με πολύ αργούς ρυθμούς. Μόλις πέρυσι με τα Windows 11, προστέθηκε τελικά η υποστήριξη εφαρμογών, ώστε οι χρήστες να έχουν την ίδια εμπειρία μεταξύ των υπολογιστών Arm και Intel. Και τώρα, η Microsoft ανακοινώνει ένα άλλο ορόσημο, ενα Arm-native toolchain για Windows, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης ARM64 του Visual Studio 2022.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo: Επιτρέπει τους Microsoft trackers λόγω συμφωνίας
Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης το Project Volterra, ένα νέο κιβώτιο προγραμματισμού που υποστηρίζεται από Snapdragon και βοηθά τους προγραμματιστές να εξερευνήσουν σενάρια τεχνητής νοημοσύνης.

Φαίνεται ότι η Microsoft αρχίζει πραγματικά να παίρνει στα σοβαρά την ανάπτυξη των Windows on Arm. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η πλατφόρμα, άργησε να υπάρξει ένα κατάλληλο ARM64 SDK για προγραμματιστές, εκτός από τις εφαρμογές UWP, οι οποίες συνήθως μεταγλωττίζονται για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft προσθέτει τη νέα δυνατότητα Live Share στο Microsoft Teams

Τώρα όμως, θα λάβουν την πλήρη στοίβα ανάπτυξης στο Arm, που σημαίνει όχι μόνο μια εγγενή έκδοση του Visual Studio 2022, αλλά πράγματα όπως το .NET 6, το κλασικό .NET Framework, το Windows Terminal, το VC++m και άλλα. Η εταιρεία λέει ότι εργάζεται για την υποστήριξη Open JDK, Python, LL VM, Node και Git. Η Microsoft λέει ότι οι πρώτες προεπισκοπήσεις θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες και αυτό περιλαμβάνει το Visual Studio 2022.

Windows on Arm

Το Project Volterra είναι ένα νέο κιβώτιο ανάπτυξης που τροφοδοτείται με Snapdragon για το οποίο η Microsoft δεν έχει αναφέρει πολλά πράγματα. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του, πότε θα κυκλοφορήσει ή πόσο θα κοστίσει.

Δείτε επίσης: Microsoft: Τι χρησιμοποιεί το card-skimming malware για να κρυφτεί

Αυτό που είπε η Microsoft είναι ότι έχει σχεδιαστεί ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να «εξερευνούν πολλά σενάρια τεχνητής νοημοσύνης» χρησιμοποιώντας το Qualcomm Neural Processing SDK, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε σήμερα. Πράγματι, το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί υποστήριξη για Μονάδες Νευρωνικής Επεξεργασίας στα Windows.

Υπάρχει επίσης μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης πολλαπλών πλατφορμών, για τη δημιουργία εφαρμογών AI που ονομάζεται Hyvrid Loop, η οποία θα λειτουργεί μέσω του Onnx Runtime και του Azure ML. Η Microsoft επεσήμανε ότι το Project Volterra διαθέτει μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, επομένως θα είναι εξαιρετικό για τη χρήση του μοτίβου Hybrid Loop.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS