ΑρχικήSecurityHackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη

Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk και άλλων γνωστών ανθρώπων και υποστηρικτών των cryptocurrency για να προωθήσουν μια νέα crypto απάτη. Η χρήση προσώπων όπως ο δισεκατομμυριούχος CEO της SpaceX και της Tesla έχει αποδειχτεί αποτελεσματική μέθοδος στην προσέγγιση και την εξαπάτηση χρηστών. Οι απατεώνες προσπαθούν να προωθήσουν μια ψεύτικη BitVex trading πλατφόρμα.

Elon Musk crypto

Αυτή η πλαστή πλατφόρμα υποτίθεται ότι ανήκει στον Elon Musk και δημιουργήθηκε από τον ίδιο για να επιτρέπει σε όλους να κερδίζουν έως και 30% επιστροφές στις καταθέσεις κρυπτονομισμάτων τους.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το Cryware info-stealer malware στοχεύει crypto wallets

Η crypto απάτη με τα deep fake videos ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τους απατεώνες να δημιουργούν ή να χακάρουν υπάρχοντες λογαριασμούς YouTube για να φιλοξενούν ψεύτικα βίντεο των Elon Musk, Cathie Wood, Brad Garlinghouse, Michael Saylor και Charles Hoskinson.

Αυτά τα βίντεο είναι πραγματικές συνεντεύξεις των ατόμων αυτών, που έχουν όμως τροποποιηθεί με deep fake τεχνολογία για να χρησιμοποιούν τη φωνή τους.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα deep fake video, φαίνεται ο Elon Musk να προωθεί τον ψεύτικο ιστότοπο και να λέει ότι επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την πλατφόρμα. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά φαίνεται ότι τα λόγια που ακούγονται δεν συγχρονίζονται απόλυτα με τις κινήσεις του στόματος του Musk.

Είναι σίγουρα απάτη;

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν τη deep fake τεχνολογία για να μιμηθούν τη φωνή και την εικόνα του Elon Musk. Πέρα από την απουσία συγχρονισμού σε κάποια σημεία, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις για την απάτη.

Δείτε επίσης: iCloud phishing scam μπορεί να αδειάσει τα MetaMask crypto wallets των χρηστών

Πολλά κανάλια YouTube που προωθούν αυτήν την πλατφόρμα συναλλαγών έχουν παραβιαστεί για να εμφανίζουν ξαφνικά βίντεο YouTube ή YouTube Short σχετικά με την BitVex.

Σύμφωνα με το BleepingComputer, ένα κανάλι στο YouTube με gaming περιεχόμενο στα αραβικά άρχισε ξαφνικά να δείχνει μια σειρά από YouTube Shorts που προωθούσαν την απάτη BitVex. Επιπλέον, το site εντόπισε δεκάδες άλλα κανάλια YouTube που έχουν παραβιαστεί με παρόμοιο τρόπο για την προώθηση αυτής της απάτης.

Μόλις επισκεφτείτε τον ίδιο τον ιστότοπο συναλλαγών BitVex, γίνεται πιο προφανές ότι πρόκειται για απάτη. Για παράδειγμα, το site ισχυρίζεται ότι ο Elon Musk είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας. Για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα BitVex, οι χρήστες πρέπει να φτιάξουν έναν λογαριασμό στo bitvex[.]org ή bitvex[.]net για πρόσβαση στην επενδυτική πλατφόρμα.

deep fake Elon Musk

Μόλις γίνει η σύνδεση, ο ιστότοπος θα εμφανίσει έναν πίνακα ελέγχου όπου οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν διάφορα κρυπτονομίσματα, να επιλέξουν ένα επενδυτικό σχέδιο ή να πάρουν τα κέρδη τους. Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις crypto απάτες, ο πίνακας ελέγχου θα εμφανίζει πρόσφατες αναλήψεις διαφόρων κρυπτονομισμάτων για να κάνει τον ιστότοπο να φαίνεται νόμιμος.

Ωστόσο, αυτές οι αναλήψεις δημιουργούνται μέσω JavaScript, επιλέγοντας τυχαία ένα από τα πέντε διαφορετικά κρυπτονομίσματα (Cardano, Ethereum, Bitcoin, Ripple ή Binance Coin) και δημιουργώντας τυχαία ποσά ανάληψης. Αυτές οι ψεύτικες αναλήψεις αλλάζουν τυχαία σε κάθε ανανέωση σελίδας.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Τα καλά νέα είναι ότι η crypto απάτη που χρησιμοποιεί τα deep fake videos του Elon Musk και άλλων γνωστών ανθρώπων, δεν φαίνεται πολύ επιτυχημένη, με καταθέσεις μόνο 1.700 $ στις διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων που έχει δει το BleepingComputer. Ωστόσο, αυτές οι διευθύνσεις είναι πιθανό να εναλλάσσονται.

Δείτε εδώ μερικές από τις διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την απάτη:

  • Bitcoin – 16Ge7LhzpxHTSQLptSe4sptseVwDYU6gpN (Earned $1,280.82)
  • Bitcoin Cash – qpkrguy6ralp0pux390fr7pz2ugpq90s3uach9m42j
  • Ethereum – 0x1087d3584AB80df8d14B4D7d5A2091C3Bb55eF2F
  • Tether – TRh8zMBdcEEZdPBC6xkBmkd5SrpkRQEjWK
  • Dogecoin – DDu1kVvtd9bc4jQ1uY7EUBBddmzTgjbsav
  • Polkadot – 16keizqPvkS3uQ4Cad9vPNoQhbstKNqJtTG1Uk8i6mY8JNTL

Γενικά, αυτού του είδους οι απάτες μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένες, καθώς τα crypto γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πέρυσι, μια crypto απάτη που εκμεταλλεύτηκε, επίσης, το όνομα του Elon Musk, έφερε στους απατεώνες κέρδη 580 χιλιάδων δολαρίων σε μόλις μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την FTC, τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί από απάτες επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα από τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS