ΑρχικήinetHuawei και ZTE πλέον απαγορεύονται και στον Καναδά

Huawei και ZTE πλέον απαγορεύονται και στον Καναδά

Τρία χρόνια μετά τον αποκλεισμό της Huawei από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, ο Καναδάς αποφασίζει να ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εμπορικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Δείτε επίσης: Nokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Huawei

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, είναι πολύ κοντά σε μία τελική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Huawei θα αποκλειστεί και από τη δική του χώρα. Το αποτέλεσμα θα ήταν παρόμοιο με αυτό που αντιμετώπισαν η εταιρεία και οι χρήστες της το 2019, αν και αυτή τη φορά η αντίδραση θα είναι μικρότερη.

Η έκθεση συνεχίζει να αναφέρει ότι ο Καναδάς «καθυστέρησε την απόφαση», σε μια προσπάθεια να αποφύγει να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Καναδά και Κίνας. Οι σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο χωρών συνέχισαν να επιδεινώνονται τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται από τη σύλληψη του Chief Financial Officer της Huawei το 2018. Σε αντάλλαγμα, η Κίνα απάντησε φυλακίζοντας τον πρώην διπλωμάτη Michael Spavor και τον επιχειρηματία Michael Kovrig.

Λίγο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο Marco Mendicino, Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και ο François-Philippe Champagne υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας την απόφαση. Αλλά αυτοί οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης ότι η ZTE περιλαμβάνεται στην απαγόρευση εμπορίου για τις ίδιες ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Δείτε ακόμα: FCC: Χαρακτήρισε τις Huawei και ZTE “απειλή” για την ασφάλεια των ΗΠΑ
Καναδά

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών συνέχισαν να αυξάνονται έως ότου οι ΗΠΑ παρενέβησαν με μια «αναβληθείσα συμφωνία δίωξης με τον Meng». Αλλά φαίνεται τώρα ότι η σχέση μεταξύ Καναδά και Κίνας δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί, με την Huawei να βρίσκεται στη μέση.

Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ένα τελικό αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που συνέβη και στις ΗΠΑ. Αυτό θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα για την Huawei, η οποία έχει δει μια ταχεία πτώση στις πωλήσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά. Το 2018, η Huawei ισχυρίστηκε ότι είχε έσοδα από πωλήσεις περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί υψηλό. Εκείνη την εποχή, η Huawei πουλούσε τηλέφωνα στον Καναδά μόλις από το 2016 και επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Huawei P30.

Δείτε επίσης: Το 2021 τα έσοδα της Huawei μειώθηκαν κατά 29%

Με την απαγόρευση του εμπορίου των ΗΠΑ σε πλήρη ισχύ, η Huawei αποκάλυψε τα έσοδά της για το πρώτο εξάμηνο του 2021 τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν σχεδόν κατά 30% σε ετήσια βάση, με την καταναλωτική επιχείρηση να έχει σχεδόν 50% πτώση στις πωλήσεις σε ετήσια βάση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS