ΑρχικήinetH Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF

H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF

Η Grayscale Investment LLC, ο χειριστής του μεγαλύτερου ταμείου κρυπτογράφησης στον κόσμο, κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (Crypto ETF) που παρακολουθεί ένα πλήθος εταιρειών που χειρίζονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αντί ενός προϊόντος που συνδέεται με την τιμή του ίδιου του Bitcoin.

Ο διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου θα λανσάρει το Future of Finance UCITS ETF (ticker GFOF) στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τη Borsa Italiana και την Deutsche Börse Xetra τη Δευτέρα, σε συνεργασία με το white-label ETF platform HANetf.

Το GFOF, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, παρακολουθεί την επενδυτική απόδοση του δείκτη Bloomberg Grayscale Future of Finance, 443 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των Robinhood Markets Inc, Block Inc και Coinbase Global Inc.

Η Grayscale ασκεί επί του παρόντος πιέσεις στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για άδεια μετατροπής του Bitcoin Trust των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ticker GBTC) σε ένα ETF που θα παρακολουθεί άμεσα την τιμή του Bitcoin. Τα ETF Spot Bitcoin δεν έχουν ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Μήπως ο Elon Musk είναι τελικά ο ιδρυτής του Bitcoin;

H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF
H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF

Η εταιρεία εισέρχεται σε μια ανταγωνιστική αγορά στην Ευρώπη, όπου spot crypto exchange-traded προϊόντα από ανταγωνιστές, όπως η CoinShares International Ltd και η 21Shares AG, ήταν διαθέσιμα στα τοπικά χρηματιστήρια εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Michael Sonnenshein, διευθύνων σύμβουλος της Grayscale, είπε στο Bloomberg σε συνέντευξή του ότι ενώ η εταιρεία έχει «υψηλή πεποίθηση στους επενδυτές που θέλουν να έχουν έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», θεώρησε το Future of Finance ETF ως τον «πιο ρευστό τρόπο» για να μοιραστούν οι επενδυτές σε αυτήν την αξία.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξισώνουν την ικανότητα να επενδύσουν σε μια εντελώς νέα κατηγορία θεματικής επένδυσης με το τι θα μπορούσαν να είχαν βιώσει αν είχαν αρχίσει να επενδύουν στο cloud computing ή σε άλλες κατηγορίες πριν από μια δεκαετία», είπε ο Sonnenshein. «Αυτά θα ήταν τα δίχτυα που θα είχαν αιχμαλωτίσει μια ευκαιρία».

Οι επιδόσεις τόσο του Bitcoin Trust της Grayscale όσο και του Future of Finance ETF έχουν υποφέρει τους τελευταίους μήνες καθώς η ευρύτερη αγορά crypto κινούνταν μεταξύ περιόδων πλάγιου εμπορίου και ακραίας αστάθειας.

Οι μετοχές GBTC σημείωσαν έκπτωση ρεκόρ στην τιμή του Bitcoin την Τρίτη μετά από συνάντηση με το Securities and Exchange Commission σχετικά με την εφαρμογή ETF, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, ενώ το εισηγμένο στις ΗΠΑ GFOF ETF κατέγραψε απόδοση τριών μηνών -42,6 % από τις 13 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Bitcoins: Γιατί τα προτιμούν οι χάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα;

H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF
H Grayscale κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Crypto ETF

Το Bloomberg αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι η Grayscale σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών σε όλη την ήπειρο. Ο Sonnenshein αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει προϊόντα crypto spot στην Ευρώπη στο μέλλον, λέγοντας ότι οι συνομιλίες με τους συνεργάτες μέχρι σήμερα είχαν επικεντρωθεί σε μια κυκλοφορία μετοχών.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα προς τα πίσω για την απόδοση τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες», είπε ο Sonnenshein, προσθέτοντας ότι η θεματική επένδυση είναι ένας σχετικά νέος τομέας για την ευρωπαϊκή αγορά crypto.

«Αυτό που βλέπουμε και ακούμε αφορά την αυξανόμενη δημοτικότητα για τα ETF στην Ευρώπη, όχι μόνο το σημαντικό ενδιαφέρον για θεματικές επενδύσεις αλλά και για προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτογράφηση καθώς και για ESG. Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να στρέφονται προς την εξοικείωση και την προστασία που προσφέρει το περιτύλιγμα του ETF», είπε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS