ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Το Windows 11 KB5012643 update θα "σπάσει" ορισμένα apps

Microsoft: Το Windows 11 KB5012643 update θα “σπάσει” ορισμένα apps

Microsoft: Φαίνεται πως το Windows 11 KB5012643 update θα “σπάσει” κάποια apps!

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει τους χρήστες των Windows 11 ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την εκκίνηση και τη χρήση ορισμένων εφαρμογών .NET Framework 3.5.

Δείτε επίσης: Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο σε άλλη οθόνη στα Windows 11

Windows 11 KB5012643

Αυτό το γνωστό ζήτημα επηρεάζει μόνο συστήματα που εκτελούν Windows 11, έκδοση 21H2, όπου οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει την προαιρετική αθροιστική ενημέρωση προεπισκόπησης KB5012643.

Οι εφαρμογές που επηρεάζονται χρησιμοποιούν προαιρετικά components όπως το Windows Workflow (WWF) και το Windows Communication Foundation (WCF).

“Μετά την εγκατάσταση του KB5012643, ορισμένες εφαρμογές .NET Framework 3.5 ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα ή να μην ανοίξουν”, αποκάλυψε η Microsoft στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows.

Η εταιρεία αντιμετώπισε και ένα άλλο γνωστό ζήτημα που προκλήθηκε μετά την εγκατάσταση αυτής της non-security ενημέρωσης των Windows, που οδήγησε σε προβλήματα που τρεμοπαίζουν στην οθόνη σε Safe Mode χωρίς Networking.

Δείτε επίσης: Πως να κάνω Backup Windows 11 και 10 με File history και OneDrive

Το ίδιο πρόβλημα KB5012643 έκανε και ορισμένες εφαρμογές των Windows (π.χ. File Explorer, Start Menu και Taskbar) να φαίνονται ασταθείς κατά την εκτέλεση σε Safe Mode.

Διατίθεται λύση για τα επηρεαζόμενα συστήματα

Η Microsoft ζήτησε από τους επηρεαζόμενους χρήστες να απεγκαταστήσουν την προβληματική ενημέρωση KB5012643 για να επιλύσουν αυτό το ζήτημα και να επαναφέρουν τη λειτουργικότητα των εφαρμογών .NET Framework 3.5.

Πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων του Windows Update αναζητώντας το Windows Update στο μενού Start.

Από εκεί, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή View Update History, πατήστε το Uninstall Update και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Uninstall” αφού επιλέξετε την ενημέρωση KB5012643 στη λίστα.

Όσοι δεν μπορούν να απεγκαταστήσουν αμέσως αυτήν τη αθροιστική ενημέρωση μπορούν να μετριάσουν το γνωστό πρόβλημα ενεργοποιώντας ξανά το .NET Framework 3.5 και το Windows Communication Foundation από το παράθυρο διαλόγου Windows Features.

Οι διαχειριστές IT και οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να το κάνουν μέσω μιας elevated Command Prompt (που εκκινήθηκε ως διαχειριστής) εκτελώντας αυτές τις εντολές:

Windows 11 KB5012643

Η Microsoft εργάζεται επί του παρόντος σε μια επίλυση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και θα παράσχει μια ενημέρωση με μια επερχόμενη έκδοση.

Με αυτές τις προαιρετικές ενημερώσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε μη τεκμηριωμένα ζητήματα και γι’ αυτό δεν συνιστούμε προαιρετικές αθροιστικές ενημερώσεις ή driver updates.

Δείτε επίσης: Windows 11 ασφάλεια: Πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός πρόσβασης σας;

Εκτός από αυτά τα ζητήματα, οι χρήστες αναφέρουν και άλλα προβλήματα, όπως ζητήματα με το Start, το taskbar, το USB και άλλα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS