ΑρχικήinetApple Grand Central Terminal: Οι εργαζόμενοι οργανώνουν σωματείο

Apple Grand Central Terminal: Οι εργαζόμενοι οργανώνουν σωματείο

Οι εργαζόμενοι του Apple Store στο Grand Central Terminal, μαζεύουν υπογραφές με στόχο να σχηματίσουν ένα σωματείο. Σύμφωνα με το site τους, οι διοργανωτές που ηγούνται της προσπάθειας, λένε ότι ψήφισαν στις 21 Φεβρουαρίου για να συνεργαστούν με την Workers United. Πρόκειται για το ίδιο εργατικό σωματείο που βοήθησε τους υπαλλήλους των Starbucks στις ΗΠΑ να συνδικαλιστούν.

Δείτε επίσης: Η Apple κατάφερε οι προμηθευτές της να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Apple εργαζόμενοι σωματείο

Το Grand Central είναι ένα εξαιρετικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας, που καθιστούν απαραίτητο ένα σωματείο για να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα μας έχει τα καλύτερα δυνατά πρότυπα διαβίωσης σε μια εποχή που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 και τον πληθωρισμό“, είπε η ομάδα, που είναι γνωστή ως Fruit Stand Workers United.

Η Apple αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια συνδικαλισμού. Όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια, κατηγόρησαν την εταιρεία ότι χρησιμοποίησε τακτικές «κατάρριψης των συνδικάτων», συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων που προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι ο συνδικαλισμός είναι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Apple γιατί δεν πληρώνει το προσωπικό κάθε εβδομάδα

Είμαστε τυχεροί που έχουμε απίστευτα μέλη στη ομάδα λιανικής μας και εκτιμούμε βαθύτατα όλα όσα φέρνουν στην Apple“, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε πολύ ισχυρές αποζημιώσεις και παροχές στους εργαζομένους πλήρους και μερικής απασχόλησης, όπως υγειονομική περίθαλψη, αποζημίωση διδάκτρων, γονική άδεια, οικογενειακή άδεια μετ’ αποδοχών, ετήσιες επιδοτήσεις και πολλά άλλα οφέλη“.

Apple Grand Central Terminal
Apple Grand Central Terminal: Οι εργαζόμενοι οργανώνουν σωματείο

Η Apple έχει περισσότερα από 270 καταστήματα μόνο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την The Washington Post, τουλάχιστον τρεις άλλες τοποθεσίες λιανικής βρίσκονται σε διαδικασία προσπάθειας δημιουργίας σωματείου. Τα πιο ενεργά μέλη στο Grand Central έχουν αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές. Εάν το 30% των εργαζομένων του καταστήματος δηλώσει ότι ενδιαφέρεται, η Fruit Stand Workers United μπορεί να ζητήσει από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων να διεξάγει εκλογές.

Δείτε επίσης: WWDC 2022: Το φετινό online συνέδριο της Apple ξεκινά στις 6 Ιουνίου

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι επηρεάστηκαν σημαντικά από τις συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό το διάστημα, πολλοί χώροι εργασίας στις ΗΠΑ άρχισαν τις προσπάθειες για τη δημιουργία σωματείου (π.χ. Amazon). Στις αρχές Απριλίου, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην αποθήκη στο Staten Island ψήφισε για τη δημιουργία του πρώτου συνδικάτου της Amazon. Η προσπάθεια ήταν επιτυχής παρά τις σκληρές προσπάθειες της εταιρείας να πείσει τους υπαλλήλους ότι η δημιουργία συνδικάτου είναι κακή ιδέα.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS