ΑρχικήinetΟι συντάκτες της Wikipedia θέλουν να αποκλείσουν τις crypto δωρεές

Οι συντάκτες της Wikipedia θέλουν να αποκλείσουν τις crypto δωρεές

Οι συντάκτες ψήφισαν με 232 κατά 94 υπέρ της απαγόρευσης των crypto δωρεών στη Wikipedia, υπογραμμίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του bitcoin και του Ethereum.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια στο Rarible NFT Marketplace επέτρεψε μεταφορές crypto asset

Wikipedia crypto

Οι επικριτές υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι η κατανάλωση cryptocurrency απαιτεί υπερβολική ενέργεια και είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον κόσμο.

Μέλη της κοινότητας της Wikipedia οργάνωσαν μια συζήτηση μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, όπου και οι δύο πλευρές, τόσο σκεπτικιστές όσο και υποστηρικτές των crypto, παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους.

Τώρα, σύμφωνα με την Ars Technica, η ομάδα των 200 μακροχρόνιων συντακτών της Wikipedia υπέβαλε επίσημα αίτημα στο Wikimedia Foundation να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή μελλοντικών crypto δωρεών. Κατά το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, το ίδρυμα φέρεται να έλαβε crypto δωρεά αξίας περίπου $130.000 USD. Η πρόταση συζητήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις στο crypto-exchange Garantex για βοήθεια στην Hydra

Ένας χρήστης της Wikipedia με το όνομα GorillaWarfare, ο οποίος ήταν ο αρχικός συντάκτης της πρότασης, εξέφρασε την αρχική του περιφρόνηση για τις crypto δωρεές γράφοντας: «Τα cryptocurrencies είναι εξαιρετικά επικίνδυνες επενδύσεις που κερδίζουν δημοτικότητα μόνο μεταξύ των λιανικών επενδυτών. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκρίνουμε τη χρήση τους με αυτόν τον τρόπο». Ο χρήστης πρόσθεσε: «Το Bitcoin και το Ethereum είναι τα δύο cryptocurrencies με τη μεγαλύτερη χρήση και είναι και τα δύο proof-of-work, χρησιμοποιώντας τεράστια ποσότητα ενέργειας».

Όσοι υπερασπίζονται τα crypto δηλώνουν ότι το νόμισμα USD δεν θα επέτρεπε την ανωνυμία. Ο χρήστης της Wikipedia AnarkioC αντέκρουσε: «Τα τραπεζικά εμβάσματα, οι πιστωτικές κάρτες και το Paypal δεν είναι προσβάσιμα για εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν κρατική ταυτότητα και επομένως δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό. Δεν επιτρέπουν ανώνυμες ή ψευδώνυμες δωρεές και μπορούν εύκολα να επιτηρηθούν και να λογοκριθούν».

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν 34 εκατομμύρια δολάρια σε crypto από το Dark Web

Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος μίλησε για την κατάσταση στη δημοσίευση, δηλώνοντας: «Γνωρίζουμε το αίτημα της κοινότητας να εξετάσει το Foundation να τερματίσει την αποδοχή δωρεών σε cryptocurrency. Η ομάδα μας για τη συγκέντρωση χρημάτων εξετάζει το αίτημα και τις σχετικές συζητήσεις και θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.” Οι συντάκτες της Wikipedia ψήφισαν υπέρ του θέματος με 232 από τους επί μακρόν συντάκτες της να υποστηρίζουν το τέλος των crypto δωρεών και 94 να είναι αντίθετοι.

Πηγή πληροφοριών: hypebeast.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS