ΑρχικήUpdatesΝέα χαρακτηριστικά έρχονται σύντομα στα Windows 11

Νέα χαρακτηριστικά έρχονται σύντομα στα Windows 11

Η έκδοση 22H2 των Windows 11 πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο φετινό έτος και θα φέρει μαζί της αρκετές βελτιώσεις και επιδιορθώσεις σφαλμάτων.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το Windows Autopatch θα κυκλοφορήσει σύντομα
νέα χαρακτηριστικά

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Hybrid, η Microsoft παρουσίασε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο λειτουργικό σύστημα αργότερα φέτος.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι η βελτιωμένη προστασία από απόπειρες phishing. Στην έκδοση 22H2, το Microsoft Defender SmartScreen θα λάβει σημαντικές βελτιώσεις και προστασία από το τσιπ στο cloud συνδυάζοντας σύγχρονο υλικό και λογισμικό.

Αυτή η νέα δυνατότητα χρησιμοποιεί το Microsoft Defender SmartScreen, για να ειδοποιεί τους χρήστες όταν προσπαθούν να αποθηκεύσουν κωδικούς πρόσβασης σε απλά κείμενα σε εφαρμογές όπως το Σημειωματάριο. Η δυνατότητα θα προειδοποιεί επίσης τους χρήστες εάν εισάγουν κατά λάθος τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft σε ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος.

«Αυτές οι βελτιώσεις θα κάνουν τα Windows το πρώτο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με δικλείδες phishing ενσωματωμένες απευθείας στην πλατφόρμα και θα βοηθήσουν τους χρήστες να παραμείνουν παραγωγικοί και ασφαλείς χωρίς να χρειάζεται να μάθουν να είναι το δικό τους τμήμα πληροφορικής», δήλωσε η Microsoft.

Η Εξερεύνηση αρχείων λαμβάνει υποστήριξη για καρτέλες στα Windows 11 έκδοση 22H2.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 απαιτεί “clean install”

Με την υποστήριξη καρτελών, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε φακέλους/καταλόγους με ευκολία και η εμπειρία θα είναι παρόμοια με τις καρτέλες στον Microsoft Edge.

Windows 11

Η Microsoft εργάζεται επίσης σε μια νέα μοντέρνα πλαϊνή γραμμή που ονομάζεται “Home” και θα φιλοξενεί επιλογές όπως Αυτός ο υπολογιστής. Η ενημέρωση θα βελτιώσει επίσης την ενσωμάτωση του OneDrive στην Εξερεύνηση αρχείων, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση αυτού που ψάχνετε, επιτρέποντάς σας να βλέπετε όλα τα αρχεία σε ένα κεντρικό μέρος.

Μπορείτε να καρφιτσώσετε αρχεία ή να κάνετε αρχεία ως αγαπημένα παρόμοια με το Microsoft 365 ή το OneDrive.

Επιπλέον, η Microsoft δοκιμάζει επίσης τη δυνατότητα προτάσεων με βάση τα συμφραζόμενα. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα αρχεία με τις επαφές τους.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τα Windows 11 συνοδεύονται από έναν πίνακα γραφικών στοιχείων όπου μπορείτε να διαβάζετε εξατομικευμένες ειδήσεις, ενημερώσεις για τον καιρό και να αλληλεπιδράτε με γραφικά στοιχεία εφαρμογών όπως το Microsoft Store που βασίζονται στον ιστό.

Αυτός ο πίνακας γραφικών στοιχείων εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή στην αριστερή πλευρά της οθόνης, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα.

Δείτε επίσης: Διορθώθηκε το πρόβλημα του IE11 που εμπόδιζε τα Windows 11 upgrades

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Microsoft παρουσίασε έναν πίνακα γραφικών στοιχείων πλήρους οθόνης. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα φτάσει το χαρακτηριστικό.

Μια άλλη νέα δυνατότητα είναι οι «προτεινόμενες ενέργειες» που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε εφαρμογές όπως το Microsoft Teams. Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε να επισημάνετε μια ημερομηνία σε ένα μήνυμα Teams και τα Windows θα προτείνουν ενέργειες.

Για παράδειγμα, εάν επισημάνετε μια ημερομηνία, θα δείτε μια σύσταση για τη δημιουργία ενός συμβάντος στο Ημερολόγιο της Microsoft για εκείνη την ημέρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS