ΑρχικήinetΓιατί πρέπει να διαγράφετε τα email αντί να τα αρχειοθετείτε

Γιατί πρέπει να διαγράφετε τα email αντί να τα αρχειοθετείτε

Είτε χρησιμοποιείτε το Gmail είτε όχι, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η ιδέα της μη διαγραφής των email έγινε ευρέως δημοφιλής από το Gmail. Πριν από αυτό, οι άνθρωποι διέγραφαν τακτικά τα email τους. Κι αυτό γιατί έπρεπε να ελευθερώσουν χώρο ώστε να μπορούν να λαμβάνουν περισσότερα emaiΙ.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να κάνετε “Unsubscribe” για να μην λαμβάνετε διαφημιστικά emails;
email

Η υπηρεσία email της Google, που κυκλοφόρησε το 2004 παρείχε ένα τεράστιο(για την εποχή του) χώρο αποθήκευσης 1 GB δωρεάν. Αυτό έκανε τους ανταγωνιστές του, όπως τη δωρεάν έκδοση του Microsoft Hotmail εντελώς ανεπαρκή, αφού προσέφερε πρόσφερε μόλις 2 MB εκείνη την εποχή.

Η Google συνέχισε να προσθέτει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Το 2005, στην επέτειο ενός έτους του Gmail, ο δωρεάν χώρος αποθήκευσης του Gmail διπλασιάστηκε στα 2 GB.

Ωστόσο, το 2013 η Google έθεσε ένα όριο 15 GB αποθηκευτικού χώρου για τους δωρεάν λογαριασμούς Google. Αυτός ο χώρος αποθήκευσης λογαριασμού Google συγχωνεύτηκε σε όλες τις υπηρεσίες Google: Gmail, Google Drive και Google Photos. Εάν αποθηκεύετε 10 GB αρχείων, σας απομένουν μόνο 5 GB για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Google δεν έχει προσθέσει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο έκτοτε. Εάν το σχέδιό σας ήταν να μην διαγράψετε ποτέ μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ελπίζετε ότι η Google θα συνεχίσει να αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο του λογαριασμού σας, αυτό μάλλον δε θα συμβεί. Ο λογαριασμός email σας γεμίζει σιγά σιγά τα τελευταία επτά ή οκτώ χρόνια.

Δείτε ακόμα: Confidential mode: Πώς να στείλετε ένα “εμπιστευτικό email” στο Gmail;

διαγραφή

Πόσο όμως χώρο καταλαμβάνουν πραγματικά τα email σας;

Σίγουρα τα μεμονωμένα email είναι μικρά, αλλά λειτουργούν αθροιστικά. Εάν ο λογαριασμός email σας είναι γεμάτος, έχετε πολύ χώρο που χρησιμοποιείται από άχρηστα email. Όλα αυτά τα ενημερωτικά δελτία, οι ειδοποιήσεις και άλλα σκουπίδια που έχετε λάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι πιθανό να χρησιμοποιούν αρκετό χώρο, όταν τα προσθέτετε.

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail για παράδειγμα, η σελίδα Google One Storage δείχνει πόσο χώρο χρησιμοποιείται από τα email σας στο Gmail.

Το χειρότερο είναι ότι η ύπαρξη δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων email καθιστά πιο δύσκολη την αναζήτηση των email που σας ενδιαφέρουν. Το “Αρχειοθετήστε τα πάντα και χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει” γίνεται δύσκολο όταν έχετε 200.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσπαθείτε να βρείτε αυτό το ένα σημαντικό email από δέκα χρόνια πριν.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να βρείτε τα emails σας με βάση την ημερομηνία;

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε λοιπόν, είναι απλώς να αρχίσετε να καθαρίζετε όλα εκείνα τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κρατάτε εδώ και χρόνια.

Το πώς θα το κάνετε αυτό εξαρτάται από το είδος των email που καταλαμβάνουν χώρο. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε τακτικά ενημερωτικά δελτία από το newsletter@example.com και τα έχετε αρχειοθετήσει, αναζητήστε τα email σας για “newsletter@example.com” και διαγράψτε όλα τα μηνύματα από αυτόν τον αποστολέα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS