ΑρχικήinetHackerOne: Ζητά συγγνώμη από τους Ουκρανούς hacker για τον αποκλεισμό πληρωμών

HackerOne: Ζητά συγγνώμη από τους Ουκρανούς hacker για τον αποκλεισμό πληρωμών

Ο Chris Evans, CISO της πλατφόρμας bug bounty HackerOne, ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς hacker, μετά το κατά λάθος μπλοκάρισμα των ανταμοιβών για σφάλματα, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers “χτυπούν” μέσω ransomware επίθεσης με χρήση open-source εργαλείων

HackerOne

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για αυτό με email, που τους ειδοποιούσαν ότι όλες οι συναλλαγές σε λογαριασμούς του HackerOne από την Ουκρανία, τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία έχουν τεθεί σε παύση.

«Λόγω των τρεχουσών οικονομικών κυρώσεων και των ελέγχων των εξαγωγών, εάν έχετε έδρα στην Ουκρανία, τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, όλες οι επικοινωνίες και οι συναλλαγές (συμπεριλαμβανομένης της αποστολής swag) έχουν τεθεί σε παύση προς το παρόν», έγραφε ένα email από το HackerOne, που έλαβαν Ουκρανοί hacker.

Η απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών για Ουκρανούς στις πλατφόρμες bug bounty, κοινοποιήθηκε επίσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του HackerOne, Mårten Mickos, μέσω ενός διαγραμμένου tweet, λέγοντας ότι η εταιρεία θα στείλει όλες τις ανταμοιβές των hacker από περιοχές υπό κυρώσεις στη UNICEF.

Ο Mickos αργότερα είπε ότι μίλησε λάθος, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα bounty bug αντ’ αυτού επαναδρομολογεί “τις ανταμοιβές σε δωρεές, μόνο όταν ο ίδιος ο hacker δώσει συγκεκριμένες οδηγίες“.

Δείτε ακόμα: Phishing: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ευρωπαίους διπλωμάτες

Ωστόσο, μετά την ομόφωνη κατακραυγή κατά της απόφασης για πάγωμα των ουκρανικών λογαριασμών, το HackerOne διόρθωσε το λάθος του και αποκατέστησε τους λογαριασμούς, επιτρέποντάς τους να αποσύρουν ξανά τα κέρδη τους.

Ουκρανούς hacker

Χθες, ο CISO του HackerOne, Chris Evans, ζήτησε συγγνώμη για την λανθασμένη απόφαση, που ήταν αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας και μπλοκαρισμένων πληρωμών σε ζητήματα backend.

Εκ μέρους της ομάδας HackerOne, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την ουκρανική κοινότητα hacker για την απογοήτευση και τη σύγχυση που έχει προκαλέσει η κακή επικοινωνία μας. Δεν έχουμε και δεν πρόκειται να αποκλείσουμε τις νόμιμες πληρωμές στην Ουκρανία“, είπε ο Evans.

Υπήρξαν κάποιες ταλαντεύσεις στα συστήματα πληρωμών υποστήριξης. Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά για να ελαχιστοποιήσουν τις καθυστερήσεις σε όλες τις πληρωμές. Εάν βρίσκεστε στην Ουκρανία και αντιμετωπίζετε προβλήματα πληρωμών, θα σας υποστηρίξουμε προσωπικά. Τα DM ανοίγουν.

Δείτε επίσης: Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Ο Evans πρόσθεσε επίσης ότι το HackerOne θα δημοσιεύσει μια σελίδα με συχνές ερωτήσεις (FAQ) εντός 24 ωρών για να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS