ΑρχικήinetYandex: Η ρωσική μηχανή αναζήτησης προειδοποιεί ότι μπορεί να καταρρεύσει

Yandex: Η ρωσική μηχανή αναζήτησης προειδοποιεί ότι μπορεί να καταρρεύσει

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας, η Yandex θα μπορούσε να καταρρεύσει καθώς εξαπλώνονται οι οικονομικές επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Yandex

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία ζητά αποκοπή της Ρωσίας από την παραγωγή videogames

Η Yandex (YNDX), η οποία διαχειρίζεται περίπου το 60% της κίνησης αναζήτησης στο Διαδίκτυο στη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της ως συνέπεια της κατάρρευσης της χρηματοπιστωτικής αγοράς που προκλήθηκε από τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης.

Η εταιρεία εδρεύει στην Ολλανδία, αλλά οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο Nasdaq και στο ρωσικό χρηματιστήριο. Οι συναλλαγές στη μετοχή ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα καθώς η αξία των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων κατέρρευσε στη Μόσχα και σε όλο τον κόσμο μετά την εισβολή. Η επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες μεγάλες δυτικές οικονομίες δημιούργησε πολύ μεγάλη πίεση στην χώρα.

Στην Yandex μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κυρώσεις.

«Ο όμιλος Yandex στο σύνολό του δεν διαθέτει επί του παρόντος επαρκείς πόρους για την πλήρη εξαργύρωση των Notes», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Δείτε επίσης: Ρωσία προς Google: Σταματήστε την “παραπληροφόρηση” για την “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για να καθορίσουμε ποια βήματα θα λάβουμε από αυτή την άποψη και ποιες άλλες πηγές χρηματοδότησης θα είναι διαθέσιμες σε εμάς, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί αυτό το δικαίωμα εξαγοράς», πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να μετακινήσει χρήματα από τις μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Ρωσία για να διασώσει την ολλανδική μητρική εταιρεία λόγω των δυτικών κυρώσεων και των ελέγχων κεφαλαίων που εισήγαγε η Μόσχα αυτή την εβδομάδα με στόχο τη διατήρηση των πολύτιμων συναλλαγματικών αποθεμάτων και την αποτροπή διεθνών εταιρειών να χάσουν περιουσιακά στοιχεία.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η πειρατεία δορυφόρων αποτελεί πράξη πολέμου

Η Yandex, η οποία είχε αγοραία αξία περίπου 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Φεβρουαρίου, ανέφερε έσοδα ύψους 356 δισεκατομμυρίων ρούβλια το 2021, που τώρα ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση του ρωσικού νομίσματος.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS