ΑρχικήinetTwitch: Block των streamers που δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες

Twitch: Block των streamers που δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες

Το Twitch ενημερώνοντας τις πολιτικές του πρόκειται να αποκλείσει τους streamers που παραπληροφορούν το κοινό τους. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η πλατφόρμα θα διαγράφει όσους δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες. Ειδικότερα, η ομάδα της πλατφόρμας ανέβασε μια ανάρτηση στην οποία δήλωσε ότι είναι υπερήφανη που το Twitch επιτρέπει την δημιουργία κοινοτήτων με βάση τα ενδιαφέροντα αλλά δεν υποστηρίζουν τους χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διαδώσουν ψευδείς πληροφορίες. Παρ’όλο που τέτοιοι χρήστες είναι λίγοι στο Twitch, η ομάδα πιστεύει ότι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς εάν επιτραπούν στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Το Twitch προσθέτει ένα κουμπί «Play on Luna»

Πράγματι, οι χρήστες που παραπληροφορούν το κοινό είναι ελάχιστοι αφού αρχικά θα επηρεαστούν λιγότεροι από 100 λογαριασμοί – εξαιτίας της αλλαγής των κανόνων. Για αυτό λοιπόν η αλλαγή της πολιτικής αποτελεί περισσότερο προληπτικό μέτρο. Προκειμένου να μπορέσει η πλατφόρμα να διαγράψει αυτούς τους χρήστες, θα πρέπει να πληρούνται πολλά κριτήρια από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Η πολιτική της πλατφόρμας αναφέρει ότι προσπαθούν να αφαιρέσουν τους λογαριασμούς των οποίων η διαδικτυακή παρουσία είναι αφιερωμένη στην κοινή χρήση ψευδών πληροφοριών οι οποίες έχουν διαψευστεί ή κοινοποιηθεί.

Twitch: Αποκλεισμός των streamers που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση
Twitch: Αποκλεισμός των streamers που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση

Στους νέους κανόνες της πολιτικής συμπεριλαμβάνονται και οι ψευδείς πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα εμβόλια για τον COVID-19, τις εκλογικές απάτες καθώς και θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με επικίνδυνες ιατρικές θεραπείες. Η αλλαγή βάζει σε κίνδυνο αποκλεισμού και τους χρήστες που διακινούν παραπληροφόρηση που προωθείται από δίκτυα συνωμοσίας που συνδέονται με τη βία ή/και προωθούν τη βία. Επίσης η αλλαγή απειλεί και τους λογαριασμούς που διαδίδουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συμπληρωματικά, η πλατφόρμα δήλωσε ότι συνεργάζεται με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες παραπληροφόρησης όπως ο Παγκόσμιος Δείκτης Παραπληροφόρησης ενώ συμβουλεύεται εκλογικά συμβούλια και την πιστοποίηση του Κογκρέσου για να κρίνει αν κάποιος χρήστης δημοσιεύει ψευδείς πληροφορίες για εκλογικές απάτες και παραποίηση ψηφοδελτίων.

Δείτε επίσης: Το Reddit κρύβει το r/Russia από Search και Recommendations λόγω παραπληροφόρησης

Twitch: Αποκλεισμός των streamers που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση
Twitch: Αποκλεισμός των streamers που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση

Παράλληλα το Twitch δήλωσε στο New York Times, ότι η πολιτική ισχύει για ρωσικά κρατικά κανάλια μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν ψέματα, αν και έχει εντοπίσει μόνο ένα από αυτά στην πλατφόρμα – τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Άλλες πλατφόρμες – όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube, το Spotify και το Reddit – έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει τη διάδοση περιεχομένου από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την τελευταία εβδομάδα εν μέσω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πολιτική καλύπτει και ενέργειες που πραγματοποιούνται από δημιουργούς και εκτός των Twitch stream τους. Εάν μάθετε για έναν streamer που μπορεί να παραβιάζει την πολιτική του Twitch, μπορείτε να τον αναφέρετε στην εταιρεία μέσω email.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS