ΑρχικήsecurityExpeditors: Σταματά τις παγκόσμιες επιχειρήσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Expeditors: Σταματά τις παγκόσμιες επιχειρήσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η εταιρεία logistics και αποστολής εμπορευμάτων, Expeditors International με έδρα το Σιάτλ, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Expeditors

Δείτε επίσης: Η News Corp αποκαλύπτει ότι ήταν στόχος μια επίμονης κυβερνοεπίθεσης

Με ετήσια ακαθάριστα έσοδα περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Expeditors έχει 350 τοποθεσίες και περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας κρίσιμες λύσεις εφοδιαστικής για τους πελάτες της. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αλυσίδα εφοδιασμού, αποθήκευση και διανομή, μεταφορά, τελωνείο και συμμόρφωση.

Δεν έχει γίνει γνωστό το είδος της κυβερνοεπίθεσης, αλλά από την περιγραφή της εταιρείας, μοιάζει αρκετά με ransomware.

Το μεσημέρι της Κυριακής η Expeditors, ανακοίνωσε διακοπή στη λειτουργία συστημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω στοχευμένης κυβερνοεπίθεσης.

Σε επόμενο δελτίο τύπου το βράδυ της Κυριακής, η εταιρεία επανέλαβε ότι η κυβερνοεπίθεση την ανάγκασε να κλείσει τα περισσότερα λειτουργικά της συστήματα παγκοσμίως, για να διατηρήσει «την ασφάλεια του συνολικού παγκόσμιου περιβάλλοντος συστημάτων της».

Ο αντίκτυπος είναι σοβαρός για την εταιρεία, καθώς οι δραστηριότητές της, που περιλαμβάνουν εμπορευματικές, τελωνειακές και δραστηριότητες διανομής, θα μπορούσαν να προκαλέσουν στασιμότητα των αποστολών των πελατών της.

Δείτε ακόμα: Η εταιρεία προμήθειας βενζίνης Oiltanking παρέλυσε από κυβερνοεπίθεση

Τα συστήματα θα συνεχίσουν να είναι εκτός σύνδεσης μέχρι να μπορέσουν να αποκατασταθούν με ασφάλεια από αντίγραφα ασφαλείας, σημειώνει η εταιρεία.

κυβερνοεπίθεσης

Ταυτόχρονα, αναζητά λύσεις με τους μεταφορείς και τους παρόχους υπηρεσιών της ώστε να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο για τους πελάτες της. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ξαναρχίσουν οι εργασίες.

Μια παγκόσμια ομάδα ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ερευνά επί του παρόντος την επίθεση και βοηθά την επιχείρηση να επιστρέψει στις δραστηριότητές της.

Αν και η Expeditors δεν ανέφερε τη φύση του περιστατικού, πιθανότατα χτυπήθηκε από ransomware, καθώς ο τερματισμός των λειτουργιών παγκοσμίως και η επαναφορά τους από τα αντίγραφα ασφαλείας είναι συνήθως μια πορεία δράσης που ακολουθεί μία κρυπτογράφηση στο δίκτυο.

Η εταιρεία λέει ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα για τη διερεύνηση της κυβερνοεπίθεσης και για την αποκατάστασή της, τα οποία αναμένεται να παραταθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: FBI: Προειδοποιεί για κυβερνοεπίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Επιπλέον, η Expeditors περιγράφει το περιστατικό ως ένα «σημαντικό γεγονός» που «θα μπορούσε να  έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρηση, στα έσοδα, στα αποτελέσματα των εργασιών και στη φήμη της».

Αν και δεν μπορεί να εκτιμηθεί πότε θα επανέλθει η δραστηριότητα της Expeditors International στο κανονικό, η εταιρεία λέει ότι θα παρέχει ενημερώσεις όταν «είναι σε θέση να το κάνει με σιγουριά».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS