ΑρχικήinetΤο infotainment οχημάτων Mazda παγώνει εξαιτίας σταθμού NPR του Σιάτλ

Το infotainment οχημάτων Mazda παγώνει εξαιτίας σταθμού NPR του Σιάτλ

Μερικοί οδηγοί αυτοκινήτων Mazda από το Σιάτλ και τις γύρω περιοχές, ανακάλυψαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν μπορούσαν πλέον να αλλάξουν τον ραδιοφωνικό σταθμό ή να παίξουν οτιδήποτε άλλο στα αυτοκίνητά τους, αφού άκουσαν τον τοπικό σταθμό NPR KUOW.

Mazda

Δείτε επίσης: Πως να hackάρετε ένα Mazda

Το ζήτημα επηρέασε τους ιδιοκτήτες διαφόρων οχημάτων Mazda, με έτη μοντέλου που κυμαίνονται από το 2014 έως το 2017 που είχαν συντονιστεί στο σταθμό. Σύμφωνα με τον KUOW, αυτό συμβαίνει εδώ και εβδομάδες.

Αυτό που ανακάλυψαν οι ανυποψίαστοι επιβάτες που συντονίζονταν, ήταν ένα σφάλμα στο λογισμικό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, που πάγωσε μετά την προσπάθεια φόρτωσης της εικόνας εκπομπής ραδιοφώνου HD που υποβλήθηκε από τον KUOW. Από το αρχείο εικόνας έλειπε μια επέκταση και το λογισμικό infotainment δεν μπορούσε να την αποκωδικοποιήσει και δεν είχε καμία διαδικασία για τον χειρισμό της.

Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του Reddit, το θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι έχασαν τη συνδεσιμότητα Bluetooth και τη δυνατότητα αναπαραγωγής CD, ενώ απενεργοποιήθηκε και μία εφεδρική κάμερα και οι θύρες USB για τη φόρτιση τηλεφώνων. Ένας χρήστης προειδοποίησε να μην αποσυνδέεται η μπαταρία 12 volt του αυτοκινήτου κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων, καθώς μπορεί να χάσετε την ικανότητα να ακούτε ακόμη και τον KUOW.

Δείτε ακόμα: Πώς θα ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του Reddit

NPR

Όλα αυτά ακούγονται σαν κάτι που θα μπορούσε να διορθωθεί με μια ενημέρωση λογισμικού, αλλά αποδεικνύεται ότι η λύση είναι να αντικατασταθεί η CMU, που είναι το στοιχείο hardware του συστήματος infotainment, αξίας 1.500 $.

Τα καλά νέα είναι ότι η Mazda λέει στις αντιπροσωπείες ότι αυτή η επισκευή δεν θα κοστίσει τίποτα στους πελάτες που επηρεάζονται. Τα κακά νέα είναι ότι το εξάρτημα δεν είναι διαθέσιμο πουθενά λόγω έλλειψης chip, επομένως μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες.

Τελικά, το ζήτημα είναι ένα σφάλμα λογισμικού που θα μπορούσε να είχε διορθωθεί μέσω μιας ενημέρωσης. Αν και ορισμένα από τα αυτοκίνητα Mazda είναι πολύ παλιά για να δέχονται ενημερώσεις OTA, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει ένας τρόπος ώστε οι αντιπροσωπείες να εγκαθιστούν ενημερώσεις για τους πελάτες.

Δείτε επίσης: Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όλους τους κατασκευαστές, ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζουν ένα σύστημα ενημέρωσης λογισμικού για να εξοικονομήσουν κόπο και χρόνο για τις αντιπροσωπείες και τους πελάτες. Εταιρείες όπως η Tesla πρωτοστάτησαν στην ικανότητα προσθήκης νέων λειτουργιών και διόρθωσης σφαλμάτων και πιο πρόσφατα, η Jaguar Land Rover πρόσθεσε το Amazon Alexa μέσω μιας ενημέρωσης OTA.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS