ΑρχικήinetΤο Spotify ενημερώνει τις πολιτικές για τον COVID-19 μετά το σκάνδαλο με...

Το Spotify ενημερώνει τις πολιτικές για τον COVID-19 μετά το σκάνδαλο με τον Joe Rogan

Το Spotify θα προσθέσει πλέον συμβουλές περιεχομένου για τον COVID-19 σε επεισόδια podcast που συζητούν για τον ιό, μετά την κριτική που δέχτηκε για τον χειρισμό του αμφιλεγόμενου περιεχομένου στο Joe Rogan Experience. Οι συμβουλές θα οδηγούν το χρήστη στον κόμβο COVID-19 του Spotify, ο οποίος περιέχει αξιόπιστες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία.

Spotify

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Το Covid-19 app για τους αθλητές έχει flaws

Για να αυξήσει τη διαφάνεια σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος, το Spotify δημοσιοποιεί στον ιστότοπό του την πολιτική περιεχομένου για τον COVID-19 και τους γενικούς κανόνες της πλατφόρμας. Το Spotify λέει ότι οποιοσδήποτε παραβαίνει τους κανόνες μπορεί να αφαιρέσει το εν λόγω περιεχόμενο, διαφορετικά ο λογαριασμός του ενδέχεται να βγει σε αναστολή ή να αποκλειστεί εάν συνεχίσει.

Σύμφωνα με την πολιτική, το Spotify απαγορεύει το περιεχόμενο που υποστηρίζει ότι “AIDS, COVID-19, καρκίνος ή άλλες σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες είναι φάρσα ή όχι αληθινές“. Η πλατφόρμα απαγορεύει επίσης περιεχόμενο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους «να μολυνθούν σκόπιμα από τον COVID-19 για να χτίσουν ανοσία» και δεν επιτρέπει περιεχόμενο που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια «έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν θάνατο».

Δείτε ακόμα: Spotify: Η απουσία εγγενούς υποστήριξης HomePod οδηγεί σε ακυρώσεις συνδρομών

Ωστόσο, σε σύγκριση με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε εσωτερικά, η διατύπωση στα παραδείγματα έχει αλλάξει και λείπει εντελώς μία γραμμή. Συγκεκριμένα λείπει το: «Υποδείξεις ότι η χρήση μάσκας θα προκαλέσει στον χρήστη επικείμενη, απειλητική για τη ζωή σωματική βλάβη».

COVID-19

«Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις πολιτικές της πλατφόρμας μας και τις γραμμές που έχουμε χαράξει ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό και τι δεν είναι», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Είχαμε ισχύοντες κανόνες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ομολογουμένως, δεν ήμασταν αρκετά σαφείς σχετικά με τις πολιτικές που καθοδηγούν το περιεχόμενό μας ευρύτερα…Με βάση τα σχόλια των τελευταίων εβδομάδων, μου έγινε σαφές ότι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε ευρέως αποδεκτές πληροφορίες από τις ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες που μας καθοδηγούν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο».

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Spotify

Ο Neil Young, ο Joni Mitchell και ο Nils Lofgren έχουν αφαιρέσει τη μουσική τους από την πλατφόρμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το podcast του Joe Rogan, όπου, μεταξύ άλλων, έχει προτείνει ότι οι υγιείς νέοι δεν χρειάζονται το εμβόλιο COVID-19. Η δημοφιλής podcaster Brené Brown λέει επίσης ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την προσθήκη νέων επεισοδίων στις αποκλειστικές εκπομπές της στο Spotify, αν και δεν είναι σαφές εάν η διαμάχη γύρω από τον Rogan ήταν η αιτία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS