ΑρχικήyoutubeSun down: Πότε θα εκραγεί τελικά ο ήλιος και τι θα μας...

Sun down: Πότε θα εκραγεί τελικά ο ήλιος και τι θα μας συμβεί τότε

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν επιτέλους ανακαλύψει πότε θα πεθάνει ο Ήλιος και θα καταστρέψει το ηλιακό σύστημα όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Δείτε επίσης: Ο «τεχνητός ήλιος» της Κίνας καίει πέντε φορές πιο πολύ από τον πραγματικό

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πραγματικά, καθώς το φλεγόμενο αστέρι μας θεωρείται ακόμα πολύ νέο, οπότε τα νέα είναι προς το παρόν καλά για εμάς.

Ωστόσο σε δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, η ανθρώπινη φυλή θα ήταν καλύτερα να βρει έναν νέο πλανήτη για να κατοικήσει.

Ήλιος

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Ήλιος έχει περίπου πέντε δισεκατομμύρια χρόνια ζωής ακόμα, αναφέρει το BGR. Μέχρι εκείνο το σημείο, προβλέπουν ότι ο πυρήνας υδρογόνου που τον κρατά, θα έχει φτάσει στο τέλος του. Αυτό θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα για τη Γη και κάθε άλλο πλανήτη που βασίζεται στη μεγάλη μπάλα φωτιάς στο ηλιακό μας σύστημα.

Όταν συμβεί αυτό, ο ήλιος θα είναι βασικά σαν ένας κόκκινος πλανήτης και θα είναι πλέον ανίκανος να παράγει οποιαδήποτε θερμότητα.

Ο Ερμής και η Αφροδίτη θα συναντήσουν πρώτοι ένα φρικτό τέλος, αφού θα καταποθούν μόλις τα εξωτερικά στρώματα του Ήλιου γίνουν ασταθή και διασταλούν.

Δείτε ακόμα: Θα μπορούσε να υπάρχει εξωγήινη ζωή στην Αφροδίτη;

Εν τω μεταξύ, η Γη θα δεχτεί δυσάρεστους ηλιακούς ανέμους.

Σίγουρα πρόκειται για μία άσχημη κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι και τόσο σχετική με την ανθρωπότητα μέχρι τότε ούτως ή άλλως.

Όσοι μελετούν το διάστημα, έχουν ήδη προβλέψει ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλα προβλήματα σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια από τώρα, δηλαδή πολύ πριν πεθάνει ο Ήλιος.

εκραγεί

Οι ωκεανοί μας θα εξατμιστούν από την θερμότητα του Ήλιου σε αυτό το στάδιο, καθώς η φωτεινότητά του θα αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό.

Επιπλέον δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την κλιματική αλλαγή πριν από αυτό, η οποία μπορεί να έχει καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, πολύ πριν τον ήλιο.

Δείτε επίσης: Θα μπορούσε το φεγγάρι του πλανήτη Δία να είναι κατοικήσιμο;

Έτσι, ενώ όλοι όσοι ζουν στον παρόν είναι ασφαλείς και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη, θα πρέπει να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε αποικίες σε άλλο πλανήτη για τις επόμενες γενιές κάποια στιγμή, πριν να είναι πολύ αργά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS