ΑρχικήinetΑεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις λόγω του 5G

Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις λόγω του 5G

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως οι Emirates, Air India, ANA και Japan Airlines ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν ορισμένες από τις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ, λόγω της κυκλοφορίας της ζώνης C 5G αυτήν την εβδομάδα, καθώς ανησυχούν ότι ενδέχεται να επηρεάσει ορισμένα μέσα. Αυτό συμβαίνει καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές αεροπλάνων αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές και τον τρόπο διαχείρισης της διάθεσης της νέας τεχνολογίας.

αεροπορικές εταιρείες

Δείτε επίσης: Ψεύτικο ενημερωτικό δελτίο της Emirates κλέβει δεδομένα χρηστών

Η ανακοίνωση της Emirates είναι μια από τις πιο ξεκάθαρες για το τι ακυρώνεται. Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι «αναστέλλει τις πτήσεις προς τους ακόλουθους προορισμούς των ΗΠΑ από τις 19 Ιανουαρίου 2022 μέχρι νεωτέρας», αναφέροντας τη Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, το Χιούστον, το Μαϊάμι, το Νιούαρκ, το Ορλάντο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να πετά προς Νέα Υόρκη JFK, Λος Άντζελες (LAX) και Ουάσιγκτον, DC (IAD). Η Emirates λέει ότι «συνεργάζεται στενά με τους κατασκευαστές αεροσκαφών και τις αρμόδιες αρχές για να αμβλύνει τις επιχειρησιακές ανησυχίες» και ότι ελπίζει να ξεκινήσει ξανά τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ μόλις μπορέσει.

Οι αερομεταφορείς στις ΗΠΑ προειδοποίησαν επίσης ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να προκαλέσει «καταστροφική αναστάτωση» στα δρομολόγια των πτήσεων τους. Σύμφωνα με την FAA, η ανησυχία είναι ότι τα σήματα 5G της ζώνης C, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα υψομετρικά ραντάρ που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα αεροπλάνα, δημιουργώντας ένα πρόβλημα ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: Επιθέσεις σε αεροπορικές εταιρείες συνδέθηκαν με hacker από τη Νιγηρία

5G

Το ANA επικαλείται συγκεκριμένες οδηγίες από την Boeing, λέγοντας ότι «η Boeing ανακοίνωσε περιορισμούς πτήσεων σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροσκάφος Boeing 777». Η Japan Airlines επικαλείται επίσης μια ειδοποίηση από την Boeing, λέγοντας ότι ενημερώθηκε ότι «τα σήματα 5G για τα κινητά τηλέφωνα των ΗΠΑ, τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις ΗΠΑ στις 19 Ιανουαρίου 2022, ενδέχεται να επηρεάσουν το υψόμετρο ραδιοκυμάτων που είναι εγκατεστημένο στο Boeing 777».

Η ανταγωνίστρια της Boeing, η Airbus, είπε ότι θα εργαστεί «ως μέρος ενός ευρύτερου βιομηχανικού συνασπισμού» για να «μελετήσει περαιτέρω το ζήτημα και να εργαστεί προς την κατεύθυνση λύσεων». Για πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς των αεροσκαφών, αναφέρθηκε στις δηλώσεις της FAA στη σελίδα 5G, όπου μια δήλωση από τις 16 Ιανουαρίου παραθέτει τα μοντέλα αεροπλάνων που έχουν εγκριθεί για προσγείωση σε ορισμένα αεροδρόμια υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Δείτε επίσης: Internet down: Επηρεάστηκαν αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες

Νωρίτερα, τόσο η AT&T όσο και η Verizon ανακοίνωσαν ότι θα καθυστερήσουν τις αναβαθμίσεις της κεραίας 5G κοντά σε ορισμένα αεροδρόμια. Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι είναι «ουσιαστικό η FAA να ολοκληρώσει τώρα» τη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης του υψομέτρου και την επίδραση που μπορεί να έχει σε αυτήν η επικοινωνία 5G της ζώνης C με «προσοχή και ταχύτητα».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS