Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Χτύπημα στο www.ministryofjustice.gr από τους Anonymous! (+σχόλιο SecNews)

Οι Anonymous χάκαραν την ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης της Ελλάδας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα. Δείτε αναλυτικά.
Όποιος προσπαθεί μέχρι αυτή την ώρα (τουλάχιστον) να μπει στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης της Ελλάδας θα διαπιστώσει ότι έχει χτυπηθεί από την γνωστή ομάδα χάκερς των Anonymous.

Η σελίδα είναι όλη σε μαύρο φόντο και φέρει την υπογραφή των Anonymous, ενώ αρχίζει μια μετάδοση βίντεο που αναφέρει τα ακόλουθα: (δείτε και τα σχετικά ScreenShots) <…>

 

«Χαιρετίσματα Ελλάδα. Είμαστε οι Anonymous.

Αυτό που συμβαίνει στην χώρα σας είναι ανεπίτρεπτο. Έχετε εκλεγεί από τους ανθρώπους σας να δράτε εκ μέρους τους και να εκφράζετε τις επιθυμίες τους. Αλλά έχετε φέρει μόνο αποτυχία. Έχετε σκοτώσει το πιο ιερό στοιχείο της χώρας σας και αυτό είναι η δημοκρατία.

Η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας μα τώρα το έχετε σκοτώσει. Τι ειρωνεία. Ο λαός σας πονάει και εσείς κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Ενωθήκατε με το ΔΝΤ ενάντια στον λαό σας.

Έχετε συστήσει την δικτατορία στους ώμους των πολιτών σας εκ μέρους των τραπεζών και των μοναρχών Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τους σκλαβώσουν οικονομικά και πολιτικά. Πληρώνουν ακριβά τα λάθη της Κυβέρνησής τους και κάνετε τους αλλοδαπούς λαούς να τους μισούν για κάτι το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Τι ντροπή…

Η Αστυνομία εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις της και επιτίθεται στον κόσμο που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του και για να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Είμαστε Ανώνυμοι, είμαστε Λεγεώνα. Ξέρουμε τα πάντα. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε.

Διαδηλώνουν εναντίον σας. Αλλά δεν θέλετε η φωνή τους να ακουστεί. Τους αποτρέπετε από το δικαίωμά τους να εκφράσουν την άποψή τους και το δικαίωμά τους να ζήσουν. Οι αυθαίρετες πράξεις σας μόλις τιμωρήθηκαν.

Έχετε πάρει τις προειδοποιήσεις σας και πως εμείς έχουμε τον έλεγχο. Είμαστε Ανώνυμοι, είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Έπρεπε να μας περιμένατε. Ο λαός δεν θα έπρεπε να φοβάται τις Κυβερνήσεις του. Οι Κυβερνήσεις θα έπρεπε να φοβούνται τον λαό.»
Λίγο πιο κάτω στη σελίδα στέλνουν το μήνυμά τους και προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν σε όλα τα ΜΜΕ δίνοντας διορία δύο εβδομάδων:

«Ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , έχουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ TV κτλ)

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

Είμαστε Λεγεώνα. Αυτό είναι ΑΠΛΑ η ΑΡΧΗ

Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!

Έχετε 2 εβδομάδες διορία για να σταματήσετε το ACTA στην Ελλάδα ειδάλλως θα προβούμε σε ηλεκτρονικό πόλεμο (CYBERWARFARE: hacking για πολιτικούς λόγους με σκοπό το σαμποτάζ) και θα επιτεθούμε σε 300 πόλεις και όλα τα ΜΜΕ και τα Υπουργεία.
Αν δεν μας πιστεύετε απλά τσεκάρετε το email ministryofjustice:

http://webmail.ministryofjustice.gr user: info@ministryofjustice.gr pass: igotowned  ».

 

Ολοκληρώνοντας, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει άλλο ένα βίντεο όπου αναφέρουν μερικά από τα γεγονότα των τελευταίων τριών χρόνων. Δείτε το εδώ.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σημείωση SecNews: Η ιστοσελίδα μέχρι αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ενώ οι αρμόδιοι διαχειριστές δεν φαίνεται να έχουν κατορθώσει να την επαναφέρουν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3.30 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε το SecNews.

Είναι σαφές απο το μήνυμα μελών των Anonymous ότι διαθέτουν πρόσβαση στο Mail info@ministryofjustice.gr υποδυκνείοντας μάλιστα τον τρόπο και κωδικό πρόσβασης! Είναι επίσης φανερό οτι έχουν πραγματοποιήσει ΚΑΙ υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από χρήστες του Υπουργείου! Ισως να πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ωρες την συνήθη  διαρροή εγγράφων – doxing – ,που σε πλήθος περιπτώσεων πραγματοποιεί το γνωστό group χακτιβιστών από τους στόχους του.

Δεν μένουν όμως μόνο εκεί μιας και αναφέρουν οτι εφόσον η Ελλάδα δεν σταματήσει την εφαρμογή του ACTA θα κηρύξουν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον Υπουργείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (που διαθέτουν ήδη πρόσβαση). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι στην αλλοιωμένη ιστοσελίδα διακρίνουμε το λογότυπα της Ελληνικής Χάκινγ Σκηνής (GHS)  και αναφορά σε δύο κανάλια του IRC (#codehack και #antisec)

Τα μέλη των Anonymous που πραγματοποίησαν την επίθεση απευθύνουν χαιρετισμό στα υπόλοιπα ενεργά μέλη των Anonymous σε Ελλάδα και Κύπρο (που πιθανόν είχαν ενεργό ή υποστηρικτικό ρόλο).

Η ιστοσελίδα του Υπουργειου είναι εκτός των εγκαταστάσεών του,τοποθετημένη σε datacenter γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet (Forthnet ISP) σε εξυπηρετητή στον οποίον υπάρχει μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων (επιπλέον της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το γνωστό -και για τις αδυναμίες του!-  CMS DotNetNuke.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους προβλέπεται κλιμάκωση των επιθέσεων, γεγονός που διαπιστώνουμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα μετά απο την πρόσφατη επίθεση εναντίον των ιστοσελίδων του Δήμου Αθηναίων μερικές ώρες πρίν.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *