Αρχικήsecurity«Μαζική» επίθεση hacking έπληξε κυβερνητικά sites στην Ουκρανία

«Μαζική» επίθεση hacking έπληξε κυβερνητικά sites στην Ουκρανία

Μια «μαζική» επίθεση hacking κατέστρεψε αρκετούς κυβερνητικούς ιστότοπους (sites) στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Άμυνας του Βελγίου: Επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση μέσω Log4j

hacking sites
«Μαζική» επίθεση hacking έπληξε κυβερνητικά sites στην Ουκρανία

Δείτε επίσης: Μεξικό: Κυβερνοεπίθεση κλείνει τα σχολεία του Albuquerque

Δήλωση της ουκρανικής αστυνομίας αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο άφησαν «προκλητικά μηνύματα» στις κύριες σελίδες των κυβερνητικών ιστοσελίδων (sites). Τα sites βρίσκονται σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αλλά δεν έχουν αλλοιωθεί ή κλαπεί προσωπικά δεδομένα.

Το τμήμα κυβερνο-αστυνομίας της χώρας συνεργάζεται με την Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών και την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας για τη διερεύνηση των επιθέσεων. Από το πρωί της Παρασκευής, ορισμένες από τις ιστοσελίδες έχουν αποκατασταθεί, ενώ άλλες παραμένουν εκτός σύνδεσης.

Οι ιστότοποι που επλήγησαν από την επίθεση περιλαμβάνουν εκείνους του ουκρανικού υπουργικού συμβουλίου, ορισμένων υπουργείων και τον ιστότοπο των κρατικών υπηρεσιών, ο οποίος αποθηκεύει ηλεκτρονικά διαβατήρια και πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο Josep Borrell, εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποιεί «όλους τους πόρους της» για να βοηθήσει την Ουκρανία μετά την κυβερνοεπίθεση.

hacking sites
«Μαζική» επίθεση hacking έπληξε κυβερνητικά sites στην Ουκρανία

Δείτε επίσης: Νέα κυβερνοεπίθεση στην T-Mobile διαρρέει πληροφορίες και SIM

«Αυτό αξίζει την πιο έντονη καταδίκη», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας: «Φυσικά δεν μπορώ να καταδείξω κανέναν, καθώς δεν έχω στοιχεία, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να το έκανε».

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει ρητά την ευθύνη για την επίθεση ούτε έχει διατυπώσει συγκεκριμένες κατηγορίες σχετικά με την προέλευσή της. Ωστόσο, η επίθεση ήρθε λίγες ώρες αφότου η ΕΕ ανανέωσε τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για άλλους έξι μήνες.

Η Ρωσία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι διεξήγαγε μια σειρά από διαφορετικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας που διέκοψε τον ενεργειακό εφοδιασμό, προκαλώντας διακοπές ρεύματος τον Δεκέμβριο του 2015.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS