ΑρχικήinetAirbnb: Οι hosts του Όρεγκον δεν θα βλέπουν τα ονόματα των επισκεπτών,...

Airbnb: Οι hosts του Όρεγκον δεν θα βλέπουν τα ονόματα των επισκεπτών, πριν την έγκριση – μέτρο για τον ρατσισμό

Οι οικοδεσπότες ενοικίασης Airbnb στην πολιτεία του Όρεγκον δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν τα ονόματα των επισκεπτών πριν εγκρίνουν τις κρατήσεις τους, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Airbnb: Θα φιλοξενήσει δωρεάν 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες

Airbnb

Η ενημέρωση πολιτικής είναι συγκεκριμένα για το Όρεγκον, προς το παρόν, και γεννήθηκε μετά από μια αγωγή στην οποία τρεις μαύρες γυναίκες από την περιοχή του Πόρτλαντ του Όρεγκον ισχυρίστηκαν ότι η χρήση ονομάτων και φωτογραφιών από τον ιστότοπο ενοικίασης επιτρέπει τις φυλετικές διακρίσεις, παραβιάζοντας τους νόμους περί δημόσιας στέγασης της πολιτείας.

Η αγωγή διευθετήθηκε το 2019 και από τις 31 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η Airbnb αυτή την εβδομάδα, οι οικοδεσπότες στο Όρεγκον θα βλέπουν μόνο τα αρχικά ενός επισκέπτη μέχρι να επιβεβαιωθεί η κράτησή τους, μόνο μετά από αυτό θα είναι ορατό το πλήρες όνομά τους. Η ενημέρωση θα ισχύει για τουλάχιστον δύο χρόνια, είπε η εταιρεία.

Τα παράπονα για διακρίσεις στην Airbnb δεν είναι καινούργια. Το 2015 και το 2016, κυκλοφόρησε το hashtag #AirbnbWhileBlack, υπογραμμίζοντας τον ρατσισμό που βιώνουν ορισμένοι από τους χρήστες της πλατφόρμας. Πολλοί μαύροι χρήστες ανέφεραν ότι τους αρνήθηκαν τις κρατήσεις μέχρι να αλλάξουν τα ονόματά τους στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσουν γενικές φωτογραφίες προφίλ.

Δείτε επίσης: Airbnb: Η “καταστολή” των party απέκλεισε πάνω από 100.000 κρατήσεις

Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Harvard Business School το 2016 επιβεβαίωσε αυτές τις ιστορίες μέσω δεδομένων. Αφού μελέτησε 6.400 καταχωρίσεις της Airbnb σε πέντε αμερικανικές πόλεις, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αιτήματα από επισκέπτες με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ονόματα έχουν περίπου 16% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτά από πανομοιότυπους επισκέπτες με διακριτικά ονόματα λευκών».

Οι υποστηρικτές χαρακτήρισαν την αλλαγή της πολιτικής του Όρεγκον ως μια καλή αρχή, αλλά προειδοποίησαν ότι η προσαρμογή δεν θα πρέπει να προαναγγελθεί ως το τέλος του ρατσισμού στο Airbnb.

Airbnb

Για να γνωρίζουμε εάν οι αλλαγές έχουν νόημα, συνέχισε ο Mathias, οι εταιρείες θα πρέπει να μετρούν τα αποτελέσματα και να είναι διαφανείς με τα ευρήματά τους.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αναδυόμενες τεχνολογικές πλατφόρμες, οι κανόνες και οι κανονισμοί συχνά ανταποκρίνονται στις τεχνολογίες που υποτίθεται ότι διέπουν. Στη μελέτη τους, οι ερευνητές του Χάρβαρντ σημείωσαν ότι οι νόμοι κατά των διακρίσεων για τη στέγαση που επηρεάζουν τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες – όπως αυτοί που νοικιάζουν μεγάλες πολυκατοικίες – συχνά χάνονται από τους ιδιοκτήτες μικρότερης κλίμακας που χρησιμοποιούν το Airbnb.

Δείτε επίσης: Airbnb: Εκτός Ουάσιγκτον όσοι σχεδιάζουν επίθεση στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η Airbnb αντιστάθηκε στο να καταργήσει εντελώς ονόματα και φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι προσθέτουν την αίσθηση της κοινότητας στον ιστότοπο. Αλλά η εταιρεία έχει λάβει κάποια βήματα για να καταπολεμήσει την προκατάληψη στην πλατφόρμα της.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS