ΑρχικήsecurityΣτο App Store υπάρχουν πάρα πολλά scam apps streaming ταινιών

Στο App Store υπάρχουν πάρα πολλά scam apps streaming ταινιών

Ο προγραμματιστής του FlickType Κώστας Ελευθερίου προειδοποιεί τους χρήστες iPhone και iPad ότι το App Store περιέχει πολλές παράνομες εφαρμογές streaming ταινιών που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως γνήσιοι streamers εδώ και μήνες. Σύμφωνα με το tabloid “The Sun”, αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν trailers ταινιών και φίλτρα φωτογραφιών για να ξεγελάσουν τους χρήστες. Οι εφαρμογές ζητούν από τους καταναλωτές να πληκτρολογήσουν κωδικούς ή να μοιραστούν την εφαρμογή για να ξεκλειδώσουν επιπλέον λειτουργίες.

app store

Δείτε επίσης: Xbox games στο App Store: Η Microsoft είχε βρει λύση και απορρίφθηκε

Εάν αυτό δεν κάνει την Apple να φαίνεται αρκετά κακή, η εταιρεία παίρνει τη συνήθη περικοπή 15%-30% από τα έσοδα που δημιουργούνται από τις παράνομες εφαρμογές streaming ταινιών από χρήστες που πληρώνουν για ένα επίπεδο συνδρομής premium.

Όπως γνωρίζετε, πάντα προειδοποιούμε τους αναγνώστες μας ότι εάν πρόκειται να εγκαταστήσουν εφαρμογές από άγνωστους προγραμματιστές, η ανασκόπηση της ενότητας σχολίων θα τους δώσει στοιχεία για τη νομιμότητα αυτών των εφαρμογών. Ο Ελευθερίου λέει ότι οι παράνομες εφαρμογές streaming ταινιών συγκέντρωσαν αρνητικές κριτικές που απέδειξαν ότι ήταν παράνομες. Για την προώθηση των παράνομων εφαρμογών χρησιμοποιήθηκαν social media influencers με «εκατομμύρια» followers.

Δείτε επίσης: App Store: Οι χρήστες θα αξιολογούν τα προεγκατεστημένα iPhone apps

Ο Ελευθερίου κατέληξε να μηνύσει την Apple υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν κάνει τίποτα για τα iOS scam apps. Έκτοτε έχει προχωρήσει στην επίθεση κατά της Apple, επισημαίνοντας τα rip-offs στο App Store, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παιδικών εφαρμογών που αποδείχθηκε ότι “είχαν” ένα μυστικό διαδικτυακό καζίνο. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ο Ελευθερίου ανακάλυψε μια εφαρμογή στο App Store με το όνομα StringVPN που κέρδιζε 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα, παρόλο που επρόκειτο για απάτη.

streaming scam

Ο προγραμματιστής σημείωσε ότι “Ενώ η Apple αποτυγχάνει να αστυνομεύσει το App Store της, αυτές οι εφαρμογές έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια λήψεις και τώρα παράγουν περίπου16.000/ημέρα ή περίπου 6 εκατομμύρια $ ετησίως.” Και το μερίδιο της Apple ισοδυναμεί με ένα αρκετά αξιοπρεπές ποσό. Ακόμη και ο Eric Friedman της ίδιας της Apple, επικεφαλής της μονάδας Fraud Engineering Algorithms and Risk [FEAR], δεν είχε τίποτα θετικό να πει για την ασφάλεια του App Store.

Δείτε επίσης: Windows 11: Το Store είναι ανοιχτό σε app stores τρίτων

Ο Friedman δήλωσε ότι η διαδικασία αναθεώρησης του App Store είναι δύσκολη. Μεταβείτε στις εφαρμογές streaming ταινιών στο iPhone σας και ρίξτε μια ματιά στην ενότητα των σχολίων στο App Store. Εάν υπάρχουν red flags για οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές, βεβαιωθείτε ότι τις απεγκαταστήσατε αμέσως.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS