ΑρχικήinetSamsung: Οι οθόνες OLED της αναβαθμίζουν τα γραφικά laptop

Samsung: Οι οθόνες OLED της αναβαθμίζουν τα γραφικά laptop

Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε έναν φορητό υπολογιστή που να είναι γρήγορος, ελαφρύς και αξιόπιστος. Ωστόσο, ενώ εστιάζουμε πολύ στις άλλες προδιαγραφές του, μπορεί να παραβλέψουμε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του: την οθόνη.

Samsung

Δείτε επίσης: Samsung: Έρχονται οι πρώτες gaming οθόνες με υποστήριξη HDR10+

Παρόλο που πολλοί από εμάς αφιερώνουμε ένα τεράστιο κομμάτι της ημέρας μας πληκτρολογώντας σε έναν φορητό υπολογιστή, βλέποντας ταινίες ή παίζοντας παιχνίδια, η οθόνη στην οποία κοιτάμε δε λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή τον τελευταίο καιρό. Πλέον όμως όλα αυτά έχουν αλλάξει χάρη στην τεχνολογία OLED της Samsung.

Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών φορητών υπολογιστών στην αγορά, ο HP Spectre x360 14 διαθέτει οθόνη αφής Samsung 4K OLED, η οποία είναι σχεδόν χωρίς περιθώρια για μεγαλύτερη οθόνη και λιγότερο καρέ. Στον κόσμο των φορητών υπολογιστών υψηλής απόδοσης, η τεχνολογία OLED της Samsung είναι κάτι περισσότερο από ωραία στην όψη.

Όπως έχουμε δει σε τηλεοράσεις και smartphone υψηλής τεχνολογίας, η τεχνολογία OLED παράγει ζωντανά και ρεαλιστικά χρώματα. Σε ένα φορητό υπολογιστή, η OLED της Samsung προσφέρει πιο εκθαμβωτική οθόνη από μια LCD και είναι πιο λεπτή και ελαφρύτερη. Ένα πάνελ OLED 13,3 ιντσών έχει πάχος λιγότερο από το μισό από μια οθόνη LCD και ζυγίζει 27% λιγότερο, αφήνοντας περισσότερο χώρο για μια ισχυρή μπαταρία.

Δείτε ακόμα: Samsung για OLED panels της LG: Δεν πρόκειται να τα αγοράσουμε

οθόνες OLED

Δεδομένου ότι τα μεμονωμένα pixel σε μια οθόνη OLED μπορούν να απενεργοποιηθούν, ένα pixel OLED που παράγει το μαύρο χρώμα γίνεται εντελώς σκούρο ή «αληθινό μαύρο». Αντίθετα, μια οθόνη LCD έχει πάντα οπίσθιο φωτισμό, επομένως δεν μπορεί να παράγει αληθινό μαύρο. Αυτό δίνει στην οθόνη OLED της Samsung ένα πλεονέκτημα στη βελτίωση της εμφάνισης της οθόνης όταν παρακολουθείτε μια ταινία ή σειρά. Σε συνδυασμό με τον ήχο Bang & Olufsen του Spectre, θα έχετε μία πλήρη κινηματογραφική εμπειρία. Σε σύγκριση με τις οθόνες LCD, οι οθόνες OLED αυξάνουν επίσης την εξοικονόμηση ενέργειας όταν βρίσκονται σε σκοτεινή λειτουργία, καθώς τα εικονοστοιχεία OLED που εμφανίζονται μαύρα μπορούν στην πραγματικότητα να απενεργοποιηθούν.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της οθόνης OLED της Samsung είναι ότι εκπέμπει λιγότερο μπλε φως, το οποίο μπορεί να αναστατώσει τον κύκλο του ύπνου σας, να κάνει τα μάτια σας να βλέπουν θολά μετά από μια κουραστική μέρα και ακόμη και να βλάψει τον αμφιβληστροειδή. Το επιβλαβές μπλε φως αποτελεί μόλις το 6,5% του φάσματος OLED, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των σημερινών οθονών φορητών υπολογιστών.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή Galaxy Note στο τέλος του έτους

Όσον αφορά την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, τα πάνελ OLED της Samsung εκπέμπουν λιγότερες πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) που μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Σε μια πρώτη βιομηχανία, τα πάνελ φορητών υπολογιστών OLED της Samsung έλαβαν την πιστοποίηση Greenguard από τον παγκόσμιο ηγέτη της επιστήμης ασφάλειας UL για χαμηλές εκπομπές VOC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS