ΑρχικήinetBug στα Windows 11 προκαλεί προβλήματα απόδοσης χρωμάτων σε οθόνες HDR

Bug στα Windows 11 προκαλεί προβλήματα απόδοσης χρωμάτων σε οθόνες HDR

Η Microsoft επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός bug, που επηρεάζει τις συσκευές που εκτελούν Windows 11, έκδοση 21H2, όπου οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν Win32 API για την απόδοση χρωμάτων σε ορισμένες οθόνες υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται.

Windows 11

Τα Windows 11 τερματίζουν το default browser workaround του Firefox

Οι οθόνες HDR διαθέτουν ένα σημαντικά αυξημένο εύρος χρωμάτων επειδή υποστηρίζουν ευρύτερη χρωματική γκάμα, με αποτέλεσμα πιο ζωντανά χρώματα από τις τυπικές SDR, καθώς και πιο ακριβή χρώματα λόγω της πρόσθετης υποστήριξης για περισσότερες αποχρώσεις.

Ωστόσο, οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα απόδοσης χρωμάτων λόγω αυτού του πρόσφατα αναγνωρισμένου σφάλματος των Windows 11.

Μετά την εγκατάσταση των Windows 11, ορισμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων ενδέχεται να μην αποδίδουν σωστά τα χρώματα σε ορισμένες οθόνες HDR“, εξήγησε η Microsoft στον πίνακα ελέγχου των Windows.

Αυτό παρατηρείται συχνά στα λευκά χρώματα, τα οποία θα μπορούσαν να εμφανίζονται σε έντονο κίτρινο ή άλλα χρώματα. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται όταν ορισμένα API απόδοσης χρωμάτων Win32 επιστρέφουν απροσδόκητες πληροφορίες ή σφάλματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Samsung: Έρχονται οι πρώτες gaming οθόνες με υποστήριξη HDR10+

Η Microsoft πρόσθεσε ότι δεν επηρεάζονται όλα τα προγράμματα διαχείρισης προφίλ από αυτό το γνωστό bug.

bug

Επιπλέον, οι επιλογές χρωματικού προφίλ των Windows 11 στη σελίδα Ρυθμίσεις, όπως ο Πίνακας Ελέγχου χρωμάτων της Microsoft, θα πρέπει να λειτουργούν σωστά στα συστήματα που επηρεάζονται.

Eπί του παρόντος, η Redmond εργάζεται πάνω σε μια επιδιόρθωση που αναμένεται να είναι διαθέσιμη για κυκλοφορία στα τέλη Ιανουαρίου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εμφάνιση περιεχομένου HDR στον υπολογιστή σας, η Microsoft παρέχει επίσης διάφορα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να τα διορθώσετε σε αυτήν τη σελίδα υποστήριξης.

Η Microsoft επιδιόρθωσε επίσης ένα άλλο ζήτημα στα Windows 11, που επηρεάζει τις εκδόσεις του Windows Insider και εμποδίζει το άνοιγμα των εφαρμογών μετά την επισκευή ή την ενημέρωση χρησιμοποιώντας το εργαλείο συστήματος Windows Installer (παλαιότερα γνωστό ως Microsoft Installer).

Malware προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νέο Windows Installer zero-day

Η λίστα των γνωστών ζητημάτων που αντιμετωπίστηκαν από την κυκλοφορία των Windows 11 τον Οκτώβριο, περιλαμβάνει ένα bug προγράμματος driver ήχου Intel που προκαλεί blue screen of death, εκτεταμένα προβλήματα εκτυπωτή και παγώματα συστήματος, ένα πρόβλημα που επηρεάζει την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και πολλά άλλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS