ΑρχικήsecurityAmazon scam: Νέα προειδοποίηση για Gmail και Outlook!

Amazon scam: Νέα προειδοποίηση για Gmail και Outlook!

Με εκατομμύρια από εμάς να κατευθυνόμαστε στο Διαδίκτυο για να κάνουμε τις εορταστικές μας αγορές, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα. Μια επείγουσα προειδοποίηση εκδόθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας λόγω έκρηξης σε απάτες που στοχεύουν καταναλωτές μέσω ψεύτικων ειδοποιήσεων παράδοσης που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να παραδώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Τώρα φαίνεται ότι το διάσημο brand της Amazon χρησιμοποιείται από χάκερ και η ανυπομονησία θα μπορούσε να αφήσει τον λογαριασμό σας σε κίνδυνο επίθεσης.

Δείτε επίσης: Amazon στους υπαλλήλους: Αν περάσει από το μυαλό σας η αυτοκτονία λόγω φόρτου εργασίας, μιλήστε μας

Amazon

Η τελευταία απειλή, η οποία εντοπίστηκε από το Express.co.uk, επιχειρεί να τρομάξει τους αγοραστές της Amazon με ένα email που ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός τους πρόκειται να κλείσει οριστικά. Είναι ένα θέμα που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων, ειδικά καθώς το email φαίνεται να προέρχεται από έναν επίσημο λογαριασμό της Amazon.

Μόλις ανοίξει, το μήνυμα δηλώνει ότι όλες οι παραγγελίες που έγιναν στον ιστότοπο αγορών έχουν κλειδωθεί και τίποτα δεν θα παραδοθεί μέχρι να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Δείτε επίσης: Amazon, Fortine, Hulu και άλλα sites σταμάτησαν να λειτουργούν

Το email αναφέρει ότι αυτό οφείλεται σε πρόβλημα με τα στοιχεία χρέωσης που έχουν παρασχεθεί στην εταιρεία. Στη συνέχεια, οι πελάτες καλούνται να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να ενημερώσουν τον λογαριασμό τους και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα για να συνεχίσουν τις αγορές τους.

Όλα φαίνονται πολύ επίσημα με το email που περιλαμβάνει το brand της Amazon και το link που οδηγεί τους χρήστες σε μια επίσημη σελίδα σύνδεσης.

Amazon

Ωστόσο, μην ξεγελιέστε!

Έχοντας δει το μήνυμα, η Express.co.uk μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι ψεύτικο και το scam θα αφήσει τα στοιχεία του λογαριασμού στα χέρια των κλεφτών. Παρόλο που το email φαίνεται να έχει σταλεί από την Amazon, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η πραγματική διεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία.

Το ενσωματωμένο link στο οποίο οδηγούνται οι χρήστες, διαθέτει και μια διεύθυνση ιστού που δεν αποτελεί μέρος της Amazon.

Δείτε επίσης: Amazon: Τρίτη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών web αυτόν τον μήνα

Είναι λογικό το ότι αφού πάρα πολλοί άνθρωποι διαθέτουν λογαριασμό στην Amazon, θα στοχεύονται και περισσότερο. Εφιστούμε την προσοχή στο ποια email ανοίγετε!

Πηγή πληροφοριών: express.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS