ΑρχικήsecurityΝέα Dell BIOS updates: Προκαλούν την μη εκκίνηση των laptops/desktops

Νέα Dell BIOS updates: Προκαλούν την μη εκκίνηση των laptops/desktops

Τα Dell BIOS updates που κυκλοφόρησαν πρόσφατα φέρεται να προκαλούν σοβαρά προβλήματα εκκίνησης σε πολλά μοντέλα laptops και desktops.

Dell BIOS updates

Δείτε επίσης: Η επιδιόρθωση του Dell driver επιτρέπει επιθέσεις πυρήνα στα Windows

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα περιλαμβάνουν Dell Latitude laptops (5320 και 5520), καθώς και επιτραπέζιους υπολογιστές Dell Inspiron 5680 και Alienware Aurora R8.

Οι αναφορές πελατών που κοινοποιούνται σε πλατφόρμες social media, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιστότοπου κοινότητας της Dell και του Reddit, προειδοποιούν ότι η πιο πρόσφατη έκδοση BIOS (έκδοση 1.14.3 για Latitude laptops, 2.8.0 για Inspiron και 1.0. 18 για το Aurora R8) θα προκαλέσει προβλήματα εκκίνησης.

Αν και τα επηρεαζόμενα συστήματα θα ενεργοποιηθούν, οι χρήστες λένε ότι τα περιφερειακά φώτα και οι οθόνες δεν θα ανάψουν. Όταν εκκινήσουν, θα πάνε κατευθείαν σε blue screen και θα κλείσουν ξανά.

Δείτε επίσης: Ο Steve Jobs ήθελε η Dell να προεγκαταστήσει το Mac OS σε PCs και να πληρώσει πολλά εκατομμύρια

Dell BIOS updates
Νέα Dell BIOS updates: Προκαλούν την μη εκκίνηση των laptops/desktops

Διαθέσιμη ανεπίσημη επιδιόρθωση: Υποβαθμίσεις του BIOS

Η εύκολη λύση έως ότου η Dell κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για την αντιμετώπιση των σφαλμάτων που οδηγούν σε προβλήματα εκκίνησης είναι το downgrade σε προηγούμενη έκδοση firmware.

“Εάν καταφέρετε να τους κάνετε εκκίνηση, θα εμφανίζουν το μήνυμα “Time of Day Not Set” κάθε φορά που τερματίζονται και επανεκκινούνται. Η επαναφορά στην έκδοση 1.13.0 προφανώς διορθώνει το πρόβλημα, αν φυσικά καταφέρετε να το πετύχετε», συμβουλεύει ένας χρήστης του Latitude.

Ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους χρήστες έχουν κοινοποιήσει λεπτομερείς διαδικασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το downgrade του BIOS τους σε παλαιότερη έκδοση χρησιμοποιώντας το SupportAssist OS Recovery για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Δείτε επίσης: Πώς θα πάρετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε φορητό υπολογιστή Dell

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα laptops που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εκκίνησης μέχρι να αποσυνδέσετε την μπαταρία, να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για 15 δευτερόλεπτα και να συνδέσετε ξανά την μπαταρία και τον φορτιστή πριν την τροφοδοτήσετε ξανά.

Ωστόσο, έχετε και την επιλογή να δοκιμάσετε πρώτα τις επίσημες οδηγίες της Dell σχετικά με τον τρόπο υποβάθμισης του BIOS του συστήματος, τη διόρθωση ενός υπολογιστή που δεν εκκινείται, την αντιμετώπιση προβλημάτων POST και την επίλυση προβλημάτων εκκίνησης χρησιμοποιώντας το SupportAssist OS Recovery.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS