ΑρχικήUpdatesΤα Windows 11 τερματίζουν το default browser workaround του Firefox

Τα Windows 11 τερματίζουν το default browser workaround του Firefox

Η Microsoft οδηγεί τους browser-πολέμους στα άκρα. Αρχικά, η εταιρεία είπε ότι θα αποκλείσει όλες τις προεπιλεγμένες λύσεις του προγράμματος περιήγησης στα Windows και τώρα το έκανε πράξη με την πρόσφατη ενημέρωση των Windows.

Δείτε επίσης: Windows 11: Με το νέο feature “Voice Access” μπορείτε να ελέγχετε το OS με τη φωνή σας

Windows

Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι πότε ακριβώς η Microsoft θα εγκατέλειπε την ενημέρωση που αποκλείει λύσεις όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι Mozilla, Brave και EdgeDeflector. Όπως αποδεικνύεται, η Microsoft έβαλε την ενημέρωση στην patch Tuesday of 2021 τόσο για τα Windows 10 όσο και για τα Windows 11.

Βασικά, αυτό σημαίνει ότι τα “microsoft-edge:// links” δεν μπορούν πλέον να αναγκαστούν να ανοίξουν στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας. Εφαρμογές όπως το EdgeDeflector και η λύση του Mozilla κατέστησαν δυνατή την “υποκλοπή” αυτών των συνδέσμων, αλλά αυτό δεν είναι πλέον δυνατό με την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows.

Δείτε επίσης: Προσαρμόστε την εμπειρία στα Windows 11 με αυτές τις δωρεάν εφαρμογές

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Microsoft χαρακτήρισε τη λύση του Mozilla ως “ακατάλληλη”, ενώ είπε ότι είχε πλήρη πρόθεση να την αποκλείσει. Ωστόσο, ελπίζαμε ότι οι χρήστες και τα μέσα ενημέρωσης που φωνάζουν για αντιανταγωνιστικές συμπεριφορές από τη Microsoft θα μπορούσαν να κάνουν την εταιρεία να αλλάξει γνώμη. Αυτό προφανώς δεν ισχύει.

Windows microsoft

Ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται MSEdgeRedirect χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική μέθοδο για να ανακατευθύνει links που επιχειρούν να ανοίξουν στον MS Edge. Αντίθετα, οι Mozilla, Brave και EdgeDefelocot δεν χρειάστηκε να εκτελέσουν μια διαδικασία παρασκηνίου για να λειτουργήσουν. Επιπλέον, επισημαίνεται από το SmartScreen της Microsoft όταν το εκτελείτε.

Επιπλέον, η Microsoft έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της, επομένως πιθανότατα απλώς θα αποκλείσει και το MSEdgeRedirect στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Windows 10/Windows 11: Πώς να μετατρέψετε εικόνες PNG σε PDF;

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε εάν η Microsoft θα έχει επιπτώσεις από αυτές τις αντιανταγωνιστικές τακτικές. Οι εταιρείες πρέπει να θυμούνται ότι πάντα τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις ενέργειες τον έχουν οι χρήστες.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS