ΑρχικήinetΒετεράνος του Facebook: Για την παραπληροφόρηση ευθύνονται «μεμονωμένοι άνθρωποι»

Βετεράνος του Facebook: Για την παραπληροφόρηση ευθύνονται «μεμονωμένοι άνθρωποι»

Ο βετεράνος του Facebook και επικεφαλής του τμήματος εικονικής πραγματικότητας του Meta, Andrew Bozworth, λέει ότι για τη διάδοση της παραπληροφόρησης ευθύνονται «μεμονωμένοι άνθρωποι».

Facebook παραπληροφόρηση

Δείτε επίσης: Facebook metaverse: Ανοίγει την εφαρμογή εικονικού κόσμου για όλους στις Η.Π.Α.

“Οι μεμονωμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που επιλέγουν να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν κάτι. Είναι αυτοί που επιλέγουν να μοιραστούν ή να μην μοιραστούν ένα πράγμα”, είπε ο κ. Bosworth.

Οι πλατφόρμες της Meta – Facebook, Instagram και WhatsApp – έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ερευνητές που διεξήγαγαν πειράματα στην πλατφόρμα διαπίστωσαν ότι σε δύο ολοκαίνουργιους λογαριασμούς που είχαν δημιουργήσει προτάθηκαν 109 σελίδες που περιείχαν πληροφορίες κατά των εμβολίων – σε δύο μόλις ημέρες.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το μη κερδοσκοπικό Center for Countering Digital Hate and Anti-Vax Watch έδειξε ότι σχεδόν το 65 τοις εκατό της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με το εμβόλιο στο Facebook προέρχεται από 12 άτομα.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Το app δοκιμάζει την λειτουργία “Split Payments”

Το Facebook, ωστόσο, είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν υπεύθυνοι μόνο για το 0,05 τοις εκατό όλων των προβολών περιεχομένου που σχετίζεται με το εμβόλιο στην πλατφόρμα.

«Αν η δημοκρατία σας δεν μπορεί να ανεχθεί τον λόγο των ανθρώπων, δεν είμαι σίγουρος τι είδους δημοκρατία είναι. [Το Facebook είναι] μια θεμελιωδώς δημοκρατική τεχνολογία», είπε ο κ. Bozworth στη συνέντευξη.

Facebook παραπληροφόρηση

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι το Facebook είχε μια μυστική λίστα VIP που επέτρεπε σε χρήστες υψηλού προφίλ να παραβιάσουν τις πολιτικές του. Περίπου 5,8 εκατομμύρια διασημότητες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα μπουν στη «white list» από την παραβίαση των κανόνων του Facebook στο πλαίσιο του συστήματος «cross check» ή «XCheck».

Δείτε επίσης: Facebook: Πως να κάνετε unhide ένα post

Ο αλγόριθμος του Facebook έχει επικριθεί για την εγγενή προώθηση εμπρηστικών απόψεων. Μια παρουσίαση του 2018 εντός της εταιρείας, που διέρρευσε πέρυσι, έδειξε ότι ήξερε ότι ο αλγόριθμός της ενθάρρυνε τη διχόνοια, αλλά οι κινήσεις για να τον σταματήσουν θα ήταν «αντιανάπτυξη» και απαιτούσαν «μια ηθική στάση».

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS