ΑρχικήsecurityBitmart hacked: Hackers έκλεψαν $196 εκατομμύρια από την πλατφόρμα

Bitmart hacked: Hackers έκλεψαν $196 εκατομμύρια από την πλατφόρμα

Bitmart hacked: Το Σάββατο, μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είπε ότι hackers έκλεψαν 196 εκατομμύρια δολάρια από την crypto exchange πλατφόρμα Bitmart.

Bitmart hackers

Η Bitmart επιβεβαίωσε το hack σε επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε επίσης το Σάββατο, λέγοντας πως πρόκειται για μια “παραβίαση μεγάλης κλίμακας” και γράφοντας ότι οι hackers κατάφεραν να κλέψουν περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε assets. Ωστόσο, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και ασφάλειας Peckshield εκτιμά ότι η απώλεια πλησιάζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται ένα νέο Zoho ServiceDesk exploit

Η Bitmart πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι όλες οι αναλήψεις είχαν προσωρινά ανασταλεί, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μια έρευνα για το περιστατικό.

Η Peckshield ήταν η πρώτη που ανέφερε την παραβίαση το Σάββατο, σημειώνοντας ότι μία από τις διευθύνσεις της Bitmart έδειξε μια σταθερή εκροή δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε μια διεύθυνση την οποία το Etherscan ανέφερε ως “Bitmart Hacker“.

Η Peckshield υπολόγισε ότι η Bitmart έχασε cryptocurrencies αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο blockchain ethereum και άλλα 96 εκατομμύρια δολάρια από νομίσματα στο binance smart chain.

Η Bitmart λέει ότι τα ethereum και binance smart chain “hot wallets” που έχουν επηρεαστεί, έφεραν μόνο ένα “μικρό ποσοστό” των assets της exchange πλατφόρμας. Η πλατφόρμα είπε ότι όλα τα άλλα πορτοφόλια ήταν ασφαλή.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται τη μετάλλαξη Omicron για phishing επιθέσεις

Bitmart crypto hacked
Bitmart hacked: Hackers έκλεψαν $196 εκατομμύρια από την πλατφόρμα

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να έχουν cryptocurrency, μπορούν να το αποθηκεύσουν σε “hot wallet”, “cold wallet” ή κάποιο συνδυασμό των δύο. Ένα hot wallet είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σχετικά εύκολη πρόσβαση στα νομίσματά τους. Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι η πιθανή έκθεση σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Bitmart hacked

Σύμφωνα με ένα tweet του CEO της Bitmart, Sheldon Xia, οι hackers μπόρεσαν να κλέψουν τα cryptocurrencies, κλέβοντας ένα private key που επέτρεψε την παραβίαση δύο hot wallets.

Μετά την παραβίαση, οι hackers ακολούθησαν τη συνήθη τακτική, σύμφωνα με την Peckshield.

Δείτε επίσης: Planned Parenthood LA: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων ασθενών

Μετά τη μεταφορά των κεφαλαίων από τη Bitmart, οι hackers χρησιμοποίησαν προφανώς τον decentralized exchange aggregator, γνωστό ως “1inch“, για να ανταλλάξουν τα κλεμμένα tokens με ether. Από εκεί, τα ether coins κατατέθηκαν σε ένα privacy mixer γνωστό ως Tornado Cash, ώστε να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός των χρημάτων.

Αυτή η τελευταία παραβίαση έρχεται εν μέσω ενός κύματος πρόσφατων hacks.

Την περασμένη εβδομάδα, η Celsius Network (crypto lender) παραδέχτηκε ότι έχασε κεφάλαια, ως αποτέλεσμα ενός hack της decentralized πλατφόρμας BadgerDAO.

Τον Αύγουστο, ένας hacker έκλεψε tokens αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Poly Network. Ωστόσο, περιέργως, ο επιτιθέμενος στη συνέχεια επέστρεψε σχεδόν όλα τα χρήματα.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS