ΑρχικήsecurityΗ αγορά Dark Web Cannazon έκλεισε λόγω μαζικής επίθεσης DDoS

Η αγορά Dark Web Cannazon έκλεισε λόγω μαζικής επίθεσης DDoS

Η Cannazon, μια από τις μεγαλύτερες αγορές στο Dark Web για την αγορά προϊόντων μαριχουάνας, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια μαζική επίθεση distributed denial of service (DDoS).

Cannazon

Δείτε επίσης: Μεγάλη επίθεση DDoS κλείνει το εθνικό δίκτυο της KT

Όπως εξήγησαν οι διαχειριστές της αγοράς σε ένα μήνυμα, αποσύρονται επίσημα και ισχυρίζονται ότι η έξοδός τους δεν είναι μια απάτη προς τους προμηθευτές τους.

Οι διαχειριστές δημοσίευσαν το μήνυμα στις 23 Νοεμβρίου 2021 και η Cannazon βγήκε εκτός σύνδεσης στις 29 Νοεμβρίου και όπως φαίνεται θα είναι για πάντα.

Ο ιστότοπος επλήγη από μια μαζική επίθεση DDoS (κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας) στις αρχές του μήνα, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο στις αγορές του Dark Web.

Οι διαχειριστές μείωσαν τον αριθμό των παραγγελιών και κράτησαν την αγορά εν μέρει εκτός σύνδεσης για λίγο για να μετριάσουν τα προβλήματα, αλλά αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινότητα, φοβούμενοι μια επικείμενη απάτη.

Δείτε ακόμα: Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών εκμετάλλευσης SS7 στο dark web είναι απατεώνες

DDoS

Η ανακοίνωση τερματισμού απολογείται για την έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές χειρίστηκαν την κατάσταση και αναφέρει τα εξής:

Λυπούμαστε πολύ που έπρεπε να σας κρατήσουμε στο σκοτάδι τις τελευταίες ημέρες. Κατά τη γνώμη μας, αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψουμε ορισμένους προμηθευτές από το να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν απάτη εξόδου, βλάπτοντας εσάς και την κοινότητα“, έγραφε η ανακοίνωση τερματισμού λειτουργίας των διαχειριστών του ιστότοπου.

Εάν κάποιος πωλητής δεν κατάφερε να λάβει όλες τις υπογεγραμμένες συναλλαγές Bitcoin, μπορεί να τις λάβει από ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα που θα δημοσιευτεί στο Dread αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από 250 ευρώ στο Dark Web

Με το κλείσιμο της Cannazon, δεν θα ήταν περίεργο να δούμε κι άλλους ιστότοπους που δημιουργήθηκαν με το ίδιο όνομα κάτω από μια νέα διεύθυνση Tor. Ωστόσο, πιθανότατα θα λειτουργούν από απατεώνες που θέλουν να εξαπατήσουν τα μέλη του αρχικού ιστότοπου.

Η εμφάνιση ψεύτικων ιστότοπων-κλώνων είναι χαρακτηριστική όταν μια μεγάλη και πολύ γνωστή πλατφόρμα του Dark Web βγαίνει εκτός σύνδεσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS