ΑρχικήsecurityΗ Interpol συνέλαβε 1.000 υπόπτους για κυβερνοεγκλήματα!

Η Interpol συνέλαβε 1.000 υπόπτους για κυβερνοεγκλήματα!

Η Interpol έχει συντονίσει τη σύλληψη 1.003 ατόμων που συνδέονται με διάφορα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπως romance scams, επενδυτικές απάτες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο διαδίκτυο και παράνομος διαδικτυακός τζόγος.

Interpol

Δείτε επίσης: Interpol: Καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις να ενωθούν ενάντια στην πιθανή «ransomware πανδημία»

Αυτή η καταστολή προκύπτει από μια τετράμηνη δράση με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση HAEICHI-II», η οποία έλαβε χώρα σε είκοσι χώρες μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτές ήταν η Αγκόλα, το Μπρουνέι, η Καμπότζη, η Κολομβία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Κορέα (Δημ. της), το Λάος, η Μαλαισία, οι Μαλδίβες, οι Φιλιππίνες, η Ρουμανία, η Σιγκαπούρη, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Όσον αφορά την οικονομική πτυχή της επιχείρησης, οι αρχές έχουν “κατασχέσει” σχεδόν 27.000.000 δολάρια και πάγωσαν 2.350 τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με διάφορα διαδικτυακά εγκλήματα.

Όπως αναφέρει λεπτομερώς η ανακοίνωση της Interpol, τουλάχιστον δέκα νέοι τρόποι λειτουργίας του κυβερνοεγκλήματος εντοπίστηκαν στην HAEICHI-II.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση «Lyrebird»: Συνεργασία Group-IB με Interpol στη σύλληψη υπόπτου για κυβερνοεγκλήματα

Interpol

Δείτε επίσης: Η Interpol κλείνει χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία

Η προηγούμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής της διαδικτυακής απάτης της Interpol ήταν η HAEICHI-I, η οποία εκτείνεται μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν 40 αξιωματικοί επιβολής του νόμου και επικεντρώθηκε κυρίως στην περιοχή Asia Pacific, με αποτέλεσμα 500 συλλήψεις.

Το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε ήταν 83.000.000 δολάρια, ενώ οι αρχές εντόπισαν και πάγωσαν και 1.600 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε απατεώνες.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS