ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ύποπτος για εγκληματικό σχέδιο «ransom your employer»

Συνελήφθη ύποπτος για εγκληματικό σχέδιο «ransom your employer»

Ένας Νιγηριανός συνελήφθη ότι συμμετείχε σε ένα σχέδιο – ransom your employer – που προσπαθούσε να δελεάσει insiders να αναπτύξουν ransomware σε συστήματα εργοδοτών.

Δείτε επίσης: Ransomware: Είναι μια μαύρη τρύπα που απορροφά και άλλες κυβερνοαπειλές

ransom
Συνελήφθη ύποπτος για εγκληματικό σχέδιο «ransom your employer»

Στις 22 Νοεμβρίου, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Brian Krebs ανέφερε ότι ο Oluwaseun Medayedupin, συνελήφθη από τις αρχές της Νιγηρίας την Παρασκευή.

Ο ύποπτος φέρεται να συνδέεται με ένα πρόγραμμα «ransom your employer» που διερευνήθηκε από την Abnormal Security τον Αύγουστο.

Στους πελάτες της εταιρείας κυβερνοασφάλειας εστάλησαν emails με θέμα “Partnership affiliate offer”, ζητώντας από τον παραλήπτη να εξετάσει το ενδεχόμενο για να γίνει συνεργός σε μια κυβερνοεπίθεση.

Τα emails προσέφεραν μείωση 40% της αναμενόμενης πληρωμής ransomware 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin (BTC), που πραγματοποιήθηκε αφού οι παραλήπτες εγκατέστησαν το DemonWare ransomware στα συστήματα του εργοδότη τους.

Δείτε επίσης: Conti ransomware: Κέρδη 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιούλιο

Μια διεύθυνση email του Microsoft Outlook και ένα handle Telegram παρασχέθηκαν στα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι ερευνητές της Abnormal Security επικαλέσθηκαν το πρόσχημα ενός φανταστικού προσώπου και επιβεβαίωσαν ότι τους εστάλη ένα executable ransomware που φιλοξενήθηκε σε δύο ιστότοπους file-sharing.

Ωστόσο, το “cut” του ransomware που προσφέρθηκε μειώθηκε μεταξύ 120.000 $ – 250.000 $ μόλις η ομάδα άρχισε να επικοινωνεί με τον χειριστή του προγράμματος.

Η ομάδα υποψιάστηκε ότι η πρωτοβουλία ransomware μπορεί να είναι νιγηριανής προέλευσης. Όταν ρωτήθηκε, ο χάκερ είπε ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο για την Αφρική που ονομάζεται Sociogram και μοιράστηκε το προφίλ του στο LinkedIn με το πλήρες όνομά του.

ransom
Συνελήφθη ύποπτος για εγκληματικό σχέδιο «ransom your employer»

Δείτε επίσης: FBI: Οι ransomware επιθέσεις θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

Στη συνέχεια, ο Medayedupin επικοινώνησε με τον Krebs μετά την αναφορά του, ζητώντας να αφαιρεθεί το όνομα Sociogram. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες εναντίον του Medayedupin.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS