ΑρχικήinetApple: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025;

Apple: Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025;

Apple Car project: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025.

Η Apple βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού λέγεται ότι η εταιρεία επιταχύνει τις εργασίες για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου εστιάζοντας στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα που ασχολείται με την ανάπτυξη του Apple car, έχει εξετάσει δύο εναλλακτικές: τη δημιουργία ενός μοντέλου με περιορισμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης (όπως πολλά από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα) ή μια έκδοση που επιτρέπει πλήρως αυτόνομη οδήγηση, χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Δείτε επίσης: Apple: Θα πουλάει ανταλλακτικά iPhone για να διορθώνετε τις συσκευές στο σπίτι

Apple αυτόνομο όχημα

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η εταιρεία φαίνεται να επικεντρώνεται στη δεύτερη εναλλακτική.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αλλαγή στο project αυτοκινήτου, γνωστό ως “Project Titan“, το οποίο έχει δει ήδη αρκετές αλλαγές στρατηγικής και εναλλαγή στελεχών από το 2014 περίπου. Τον Σεπτέμβριο, ο πρώην επικεφαλής της ομάδας, Doug Field, αποχώρησε από την εταιρεία. Τη θέση του πήρε ο Kevin Lynch, ο οποίος ήταν ήδη στέλεχος της Apple, αλλά σε άλλο τομέα.

Λέγεται ότι η Apple επιταχύνει τις εργασίες της για να κυκλοφορήσει σύντομα ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Οι γίγαντες της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ξοδέψει χρόνια εργασίας σε αυτόνομα οχήματα, αλλά οι δυνατότητές τους παραμένουν σχετικά περιορισμένες. Η Apple θέλει να ξεχωρίσει.

Λέγεται ότι η Apple στοχεύει να κυκλοφορήσει το αυτόνομο όχημα της μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Η επίτευξη αυτού του στόχου για το 2025 εξαρτάται από την ικανότητα της εταιρείας να ολοκληρώσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ένα φιλόδοξο έργο για αυτό το χρονοδιάγραμμα. Εάν η Apple δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, θα μπορούσε είτε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του αυτονόμου Apple car είτε να πουλήσει αρχικά ένα αυτοκίνητο με λιγότερο αναπτυγμένη τεχνολογία.

Η Apple θέλει να κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ιδανικό αυτοκίνητο της Apple δεν θα έχει τιμόνι και πεντάλ και το εσωτερικό του θα σχεδιαστεί γύρω από την οδήγηση χωρίς χέρια. Μια πρόταση που έχει συζητηθεί στην εταιρεία είναι να κάθονται οι επιβάτες στα πλάγια του οχήματος και να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον, όπως θα έκαναν σε μια λιμουζίνα.

Δείτε επίσης: Apple Maps: Οι χρήστες στη Γερμανία μπορούν να αναφέρουν ατυχήματα

Η Apple έχει επίσης εξερευνήσει σχέδια όπου το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου – πιθανότατα μια μεγάλη οθόνη αφής σαν το iPad – θα βρισκόταν στη μέση του οχήματος, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Αν και έχει προταθεί να μην υπάρχει τιμόνι, κάποιοι πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο και με ένα τιμόνι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, λέγεται ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της βασικής εργασίας για τον επεξεργαστή που σκοπεύει να διαθέσει στην πρώτη γενιά του αυτοκινήτου.

Το τσιπ σχεδιάστηκε από την ομάδα μηχανικών της Apple, που έχει ασχοληθεί και με τους επεξεργαστές για το iPhone, το iPad και το Mac και όχι από την εξειδικευμένη ομάδα που ασχολείται με το Apple car project.

Το τσιπ του αυτοκινήτου της Apple είναι το πιο προηγμένο εξάρτημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία και αποτελείται κυρίως από neural processors που μπορούν να χειριστούν την τεχνητή νοημοσύνη που απαιτείται για την αυτόνομη οδήγηση.

Η ελπίδα είναι να αναπτυχθεί ένα όχημα που θα επιτρέπει στους πελάτες να μην κουράζονται με την οδήγηση όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια. Αλλά η κατασκευή ενός πραγματικού αυτοκινήτου από μια εταιρεία σαν την Apple, που δεν ανήκει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα απαιτήσει συνεργασίες. Η εταιρεία έχει συζητήσει με πολλούς κατασκευαστές και έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει το όχημα στις Η.Π.Α.

Δείτε επίσης: iPhone & Apple Watches: Θα μπορούν να εντοπίσουν ένα τροχαίο ατύχημα

Apple car
Η Apple θέλει να κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομο όχημα το 2025

Ακόμη και με την πρόσφατη πρόοδο, η δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου μέχρι το 2025 θεωρείται πολύ φιλόδοξο σχέδιο. Μερικοί άνθρωποι στο “Project Titan” είναι δύσπιστοι σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Η Apple προσπαθεί να δημιουργήσει ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας από αυτά που διατίθενται από την Tesla, λένε οι μηχανικοί που συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειας επιτάχυνσης του Apple car project, η εταιρεία προσλαμβάνει περισσότερους μηχανικούς.

Πηγή: Bloomberg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS