ΑρχικήinetApple: Θα πουλάει ανταλλακτικά iPhone για να διορθώνετε τις συσκευές στο σπίτι

Apple: Θα πουλάει ανταλλακτικά iPhone για να διορθώνετε τις συσκευές στο σπίτι

Η Apple θα επιτρέπει από τώρα και στο εξής τις DIY επισκευές iPhone και Mac. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά ανταλλακτικά και εργαλεία και να προσφέρει οδηγίες για τον τρόπο επισκευής προϊόντων Apple στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν σε κατάστημα ή σε συνεργείο επισκευής τρίτων. Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει με τα iPhone 12 και 13, ακολουθούμενα από Mac με τσιπ M1. Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε την οθόνη, την μπαταρία και την κάμερα του iPhone, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της Apple αρχικά, ενώ κι άλλες επιλογές θα έρθουν αργότερα.

iPhone

Δείτε επίσης: Οι DIY αντικαταστάσεις οθόνης σε iPhone 13 χαλάνε το Face ID

Αυτή είναι μια τεράστια κίνηση από την Apple, η οποία ιστορικά ήταν αρνητική στη μετακίνηση του δικαιώματος επισκευών που πραγματοποιούνται εκτός των καταστημάτων της. Ακόμη, αυτή την εβδομάδα η Apple απέσυρε το λογισμικό που εμπόδιζε το Face ID να λειτουργήσει εάν οι πελάτες αντικαθιστούσαν την οθόνη τους μόνοι τους.

Η Apple αποκαλεί το πρόγραμμα «Επισκευή αυτοεξυπηρέτησης» και θα ξεκινήσει «αρχές του επόμενου έτους» στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Η εταιρεία λέει ότι το πρόγραμμα προορίζεται μόνο για «μεμονωμένους τεχνικούς με γνώση και εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών» και ότι οι περισσότεροι πελάτες θα πρέπει να πάνε σε έναν επαγγελματία. Αλλά η Apple τουλάχιστον τώρα προσφέρει μια επιλογή για τους πελάτες που νιώθουν άνετα να αναλάβουν την επισκευή μόνοι τους. Ουσιαστικά, η πραγματοποίηση αυτών των επισκευών δεν θα ακυρώσει την εγγύηση μιας συσκευής, σύμφωνα με το TechCrunch, αν και η καταστροφή της συσκευής σας κατά τη διαδικασία, μπορεί.

Δείτε ακόμα: iOS 15.2 beta: Οι DIY αντικαταστάσεις οθόνης στα iPhone 13 δεν χαλάνε το Face ID

ανταλλακτικά

Η αλλαγή βοηθά επίσης στην περαιτέρω εδραίωση της Apple στη διαδικασία επισκευής. Η εταιρεία έχει ήδη ένα πρόγραμμα για την πώληση «γνήσιων» ανταλλακτικών σε συνεργεία επισκευής τρίτων και η ανακοίνωση καθιστά ακόμη πιο πιθανό ότι οι πελάτες θα αγοράσουν ανταλλακτικά σε πλήρη τιμή από την Apple, αντί να αναζητήσουν επιλογές aftermarket στις περιορισμένες περιπτώσεις όπου αυτό είναι δυνατό.

Η Apple λέει ότι σχεδιάζει να πουλήσει «περισσότερα από 200 μεμονωμένα εξαρτήματα και εργαλεία». Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης εγχειρίδια επισκευής που οι πελάτες μπορούν να διαβάσουν πριν αγοράσουν τα ανταλλακτικά.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το ελάττωμα του macOS Monterey

Η τιμή για τα εξαρτήματα και τα εργαλεία δεν έχει ανακοινωθεί. Η Apple λέει ότι οι πελάτες μπορούν να λάβουν πίστωση ανακύκλωσης για την επιστροφή του χρησιμοποιημένου ανταλλακτικού τους μετά την ολοκλήρωση μιας επισκευής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS