ΑρχικήUpdatesΟ Google Chrome 96 "σπάει" Twitter, Discord και Instagram

Ο Google Chrome 96 “σπάει” Twitter, Discord και Instagram

Ο Google Chrome 96 κυκλοφόρησε χθες και οι χρήστες αναφέρουν προβλήματα με το Twitter, το Discord και το Instagram που προκαλούνται από τη νέα έκδοση.

Μετά την αναβάθμιση στον Chrome 96, οι χρήστες αναφέρουν σφάλματα στις ειδοποιήσεις τους στο Twitter, με τον ιστότοπο να προειδοποιεί ότι “Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να επαναλάβετε το loading”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Δείτε επίσης: Αποφύγετε την πολυκοσμία στις εορταστικές σας αγορές με τις νέες λειτουργίες Google Maps

Άλλοι χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι τα GIFs γίνονται μαύρα, οι εικόνες δεν εμφανίζονται ή τα βίντεο δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Στη θέση τους, το Twitter εμφανίζει το ίδιο μήνυμα λάθους που λέει “Κάτι πήγε στραβά”.

Άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι οι λειτουργίες Discord είναι και μερικώς κατεστραμμένες, με την εφαρμογή web να φαίνεται πιο αργή και το εικονίδιο φόρτωσης να μην εμφανίζεται σωστά.

Chrome 96

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε σελιδοδείκτες στον Google Chrome

Η Google γνωρίζει τα ζητήματα

Τα ζητήματα έχουν αναφερθεί στην Google σε μια ανάρτηση σφάλματος του Chromium, όπου οι υπάλληλοι της Google άρχισαν να διερευνούν τα προβλήματα.

“Συνεχίζουμε να βλέπουμε αναφορές χρηστών σχετικά με αυτήν τη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων αναφορών από την ομάδα κοινωνικής μας δικτύωσης”, σημειώνει ο υπεύθυνος προϊόντων της Google, Craig Tumblison.

“Ένας χρήστης κοινοποίησε ότι η απενεργοποίηση του flag “chrome://flags/#cross-origin-embedder-policy-credentialless” επιλύει τη συμπεριφορά. Μια άλλη αναφορά κοινοποιεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα σφάλματος: “Η σύνδεση απορρίφθηκε στη διεύθυνση https://cards-frame.twitter.com”. Ομάδα δοκιμής, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε αυτό το flag για να δείτε εάν εμφανίζεται η συμπεριφορά;

Το flag  ‘chrome://flags/#cross-origin-embedder-policy-credentialles’ σχετίζεται με μια νέα δυνατότητα Cross-Origin-Embedder-Policy που κυκλοφόρησε με τον Chrome 96.

Η Google δηλώνει ότι μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα σε ορισμένες περιπτώσεις ορίζοντας το “chrome://flags/#cross-origin-embedder-policy-credentialless” σε απενεργοποιημένο.

Δείτε επίσης: Google Maps: Πώς να στείλετε οδηγίες από το desktop στο τηλέφωνό σας

Εάν επηρεάζεστε από αυτά τα ζητήματα, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε την παραπάνω διεύθυνση chrome:// στη γραμμή διευθύνσεων του Google Chrome και να πατήσετε enter. Όταν εμφανιστεί το πειραματικό flag, ορίστε το σε Disabled και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί.

Εάν αυτή η πολιτική σχετίζεται με τα ζητήματα που εμφανίζονται στο Twitter, το Discord και το Instagram, η Google πιθανότατα θα προωθήσει μια αλλαγή διαμόρφωσης για να απενεργοποιήσει τη λειτουργία μέχρι να επιλύσουν τις διενέξεις.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS