ΑρχικήsecurityΗ Costco επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση card skimming

Η Costco επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση card skimming

Η Costco επιβεβαίωσε μια επίθεση card skimming που την περασμένη εβδομάδα την ανάγκασε να στείλει ειδοποιητικές επιστολές στα θύματα που επηρεάστηκαν.

Costco

Δείτε επίσης: Ο Ρώσος «Βασιλιάς της Απάτης» καταδικάστηκε για το botnet Methbot

Σε μια δήλωση στο ZDNet, ο παγκόσμιος κολοσσός λιανικής πώλησης είπε τον Αύγουστο, ανακάλυψαν πέντε card skimmers σε συσκευές με κάρτες πληρωμής σε τέσσερις από τις αποθήκες τους στο Σικάγο.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι λιγότεροι από 500 πελάτες επηρεάστηκαν από την κατάσταση και ότι όλοι οι πελάτες ειδοποιήθηκαν με επιστολή στις 5 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η επίθεση έλαβε χώρα τον Αύγουστο, αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καιρό πιστεύουν ότι οι card skimmers βρίσκονταν στις συσκευές των καρτών πληρωμής.

Οι επιθεωρητές της Costco δεν βρήκαν παρόμοιους card skimmers σε καμία άλλη τοποθεσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους. Η Costco είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο και ο τέταρτος μεγαλύτερος στις ΗΠΑ, με 810 καταστήματα παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Phishing εκστρατεία χρησιμοποίησε την Proofpoint για να εξαπατήσει χρήστες

Πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέφτηκαν τα social media τις τελευταίες εβδομάδες για να παραπονεθούν για δόλιες χρεώσεις που συνδέονται με τις πιστωτικές κάρτες ή τους Costco λογαριασμούς τους. Άλλοι είπαν ότι άρχισαν να βλέπουν τις χρεώσεις αφού χρησιμοποίησαν τις κάρτες τους στις τοποθεσίες της Costco, ιδιαίτερα στα βενζινάδικα της Costco.

Η επιστολή που έστειλε η Costco στα εκατοντάδες θύματα που πιστεύουν ότι επηρεάστηκαν από την επίθεση card skimming έλεγε ότι ακόμα κι αν τα θύματα δεν έχουν δει ύποπτες χρεώσεις, θα πρέπει να καλέσουν την τράπεζά τους για να «συζητήσουν πιθανές επιλογές για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων σε περίπτωση που» η κάρτα τους χρησιμοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζουν.

Δείτε επίσης: Επικίνδυνη απάτη Royal Mail κλέβει τα χρήματα σας με νέα τακτική

Η Costco προσφέρει στα θύματα υπηρεσίες προστασίας κλοπής ταυτότητας IDX, οι οποίες περιλαμβάνουν 12 μήνες παρακολούθησης της πίστωσης, πολιτική αποζημίωσης ασφάλισης 1 εκατομμυρίου δολαρίων και υπηρεσίες ανάκτησης κλοπής ταυτότητας.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS