ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αρχηγούς του REvil

ΗΠΑ: Αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αρχηγούς του REvil

Οι ΗΠΑ προσφέρουν έως και 10 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή για τον εντοπισμό των αρχηγών της επιχείρησης ransomware REvil, συμπεριλαμβανομένων 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη μελών κι άλλων υποομάδων της επιχείρησης.

REvil

Δείτε επίσης: REvil ransomware: “Κλείνει” ξανά μετά από παραβίαση των Tor sites

Αυτή η επιβράβευση προσφέρεται ως μέρος του Προγράμματος Ανταμοιβής Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (TOCRP) του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επιβραβεύει τους πληροφοριοδότες, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη ατόμων διεθνών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως η ανταμοιβή που προσφέρεται για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του DarkSide ransomware, το ποσό για πληροφορίες εξαρτάται από τον ρόλο του ατόμου στην επιχείρηση REvil/Sodinokibi.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει ανταμοιβή έως και 10.000.000 $ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό οποιουδήποτε ατόμου που κατέχει βασική ηγετική θέση στην παραλλαγή του ransomware Sodinokibi, σε διακρατική ομάδα οργανωμένου εγκλήματος», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε ακόμα: Οι χειριστές του REVil ransomware εξαπατούν τους συνεργάτες τους

Η συμμορία ransomware REvil είναι υπεύθυνη για πολυάριθμες επιθέσεις υψηλού προφίλ κατά των Kaseya, JBS, Coop, Travelex, GSMLaw, Kenneth Cole και Grupo Fleury.

Αμοιβή

Όταν οι συμμορίες ransomware προσπαθούν να αποφύγουν την επιβολή του νόμου, συνήθως δημιουργούν νέες επωνυμίες. Για παράδειγμα, η επιχείρηση GandCrab μετονομάστηκε σε REvil το 2019, αφού άρχισε να τραβάει υπερβολικά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των αρχών επιβολής του νόμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Department of Statement “Sodinokibi variant ransomware“, αυτή η ανταμοιβή θα ισχύει επίσης για νέες επιχειρήσεις ransomware που θα δημιουργηθούν από τη συμμορία REvil στο μέλλον.

Η σημερινή ημέρα ήταν επίσης γεμάτη με πολυάριθμες ανακοινώσεις σχετικά με τη σύλληψη και τις κατηγορίες πολλών μελών της συμμορίας REvil. Αυτές οι συλλήψεις περιλάμβαναν έναν χάκερ του REvil που συνδέθηκε με την επίθεση ransomware στην Kaseya και την κατάσχεση 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα που αποκτήθηκαν μέσω αιτημάτων για λύτρα.

Δείτε επίσης: Οι servers του REvil ransomware “ξαναεπιστρέφουν” μυστηριωδώς

Για να διαταράξουν περαιτέρω τις οικονομικές λειτουργίες των ομάδων ransomware, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης κυρώσεις κατά της αγοράς κρυπτονομισμάτων Chatex, για τη βοήθειά της σε συμμορίες ransomware που κάνουν ξέπλυμα και την εξαργύρωση πληρωμών λύτρων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS