ΑρχικήHow ToΠως να κρυπτογραφήσω Microsoft Office files, zip, USB και σκληρούς δίσκους

Πως να κρυπτογραφήσω Microsoft Office files, zip, USB και σκληρούς δίσκους

Κρυπτογράφηση σε Microsoft Office files, zip, αλλά και σε USB και σκληρούς δίσκους; Δεν έχετε ιδέα πως γίνεται; Είμαστε εδώ για εσάς… Αν θέλετε να προσθέσετε ένα έξτρα επίπεδο ασφάλειας στα αρχεία του υπολογιστή σας ή στα δεδομένα και τα μηνύματα που αποστέλλετε μέσω email, σε αυτό το video σας έχουμε την λύση. Συγκεντρώσαμε τις βασικότερες καθημερινές εργασίες που ένας μέσος χρήστες επιθυμεί να προστατεύσει εξαλείφοντας κατά πολύ τις πιθανότατες μιας πιθανής παραβίασης ή κλοπής και σας αναλύουμε βήμα – βήμα πως να τις πραγματοποιήσετε. Πρόκειται για πρακτικές μεθόδους κρυπτογράφησης που θα σας βοηθήσουν στην ασφάλεια των καθημερινών μας εργασιών στο σπίτι ή στο γραφείο και μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε γνωρίζοντας απλά βασικές έννοιες πληροφορικής.

Δείτε Ακόμα: Ζητείται Information Security Engineer για μεγάλο ISP provider – Αποστολή Βιογραφικών

κρυπτογράφηση σε Microsoft Office files, zip, αλλά και σε USB και σκληρούς δίσκους.
Κρυπτογράφηση Microsoft Office files, zip, αλλά και σε USB και σκληρούς δίσκους

Στο βίντεο καλύπτουμε κρυπτογράφηση σε αρχεία Microsoft Office, zip, αλλά και σε USB και σκληρούς δίσκους. Ακολουθούν τα λεπτά του βίντεο στα οποία ξεκινούν οι οδηγίες για την εκάστοτε πρακτική κρυπτογράφησης:

  • 00:30 Πως ορίζουμε ένα κωδικό σε ένα αρχείο Office. Tα βήματα που θα ακολουθήσουμε εφαρμόζονται σε όλα τα προγράμματα Office – Word, Excel, PowerPoint  
  • 1:17 Πως να ορίσουμε κωδικό στα Office αρχεία μέσω 7zip
  • 2:07 Πως να κρυπτογραφήσουμε ολόκληρο τον δίσκο στον υπολογιστή μας
  • 3:42 Πως να κρυπτογραφήσουμε ένα USB ή εξωτερικό σκληρό δίσκο
  • 4:45 Πως να κρυπτογραφήσουμε με το VeraCrypt software
  • 7:15 Εφαρμογή encryptomatic openpgp για κρυπτογράφηση των emails μέσω του Outlook

Δείτε Ακόμα: Μεγάλη επίθεση DDoS κλείνει το εθνικό δίκτυο της KT

Χρήσιμες πληροφορίες και σχετικά links λήψης

7-zip

Το 7-Zip είναι μια αρχειοθήκη αρχείων ανοικτού λογισμικού, ή μια εφαρμογή για συμπίεση αρχείων. Το 7-Zip λειτουργεί με τη μορφή αρχείων 7z, αλλά μπορεί να διαβάσει και να γράψει πολλές άλλες μορφές αρχείων. Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη διεπαφή γραμμής εντολών, τη γραφική διεπαφή χρήστη, ή με μια ενσωμάτωση κελύφους με βάση το παράθυρο.

7-zip δωρεάν λήψη εδώ

Δείτε Ακόμα: Hacker πούλησαν δεδομένα εκατομμυρίων οδηγών για 800 δολάρια

VeraCrypt software

Το VeraCrypt είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για κρυπτογράφηση εν κινήσει. Το λογισμικό μπορεί να δημιουργήσει έναν εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο που λειτουργεί ακριβώς όπως ένας κανονικός δίσκος αλλά μέσα σε ένα αρχείο

VeraCrypt software δωρεάν λήψη εδώ

Δείτε Ακόμα: Οι Ρώσοι χάκερς Nobelium που χάκαραν την SolarWinds, ξαναχτυπούν!

Encryptomatic OpenPGP

Το encryptomatic OpenPGP ενσωματώνεται στενά με το σύστημα μενού του Microsoft Outlook και την επιφάνεια εργασίας των Windows για να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της κρυπτογράφησης e-mail και αρχείων OpenPGP, με τρόπο που να επωφελούνται ακόμη και οι μη τεχνικοί χρήστες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS