ΑρχικήinetApple: Αρνήθηκε να επισκευάσει iPhone που κατέστρεψε η ίδια;

Apple: Αρνήθηκε να επισκευάσει iPhone που κατέστρεψε η ίδια;

Σύμφωνα με το Business Insider, η Apple έχει δεχτεί αγωγή από έναν ιδιοκτήτη iPhone 12, που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αρνήθηκε να επισκευάσει το τηλέφωνο παρά τo ότι η εγγύηση ήταν ακόμα σε ισχύ και παρά το ότι η ίδια η εταιρεία προκάλεσε βλάβη στο smartphone. Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τη συσκευή στο Βιετνάμ, τον Οκτώβριο του 2020, και ότι η εγγύηση ισχύει έως τον Οκτώβριο του 2022.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Πρόστιμο στην Apple επειδή το iPhone 13 έρχεται χωρίς φορτιστή;

Apple iPhone
Apple: Αρνήθηκε να επισκευάσει iPhone που κατέστρεψε η ίδια;

Η Apple αρνείται να επισκευάσει το iPhone, ενώ φαίνεται να το κατέστρεψε η ίδια

Ο ενάγων λέει ότι είχε πάρει το iPhone 12 μαζί του όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και το τηλέφωνο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στην ανάγνωση αμερικανικής κάρτας SIM. Κάλεσε την Apple και η εταιρεία του πρότεινε να πάει το τηλέφωνο σε ένα Apple Store, όπως και έκανε.

Δείτε επίσης: Σπάνιο πρωτότυπο Apple VideoPad πρόκειται να δημοπρατηθεί

Το κατάστημα μετέφερε το τηλέφωνο στο τμήμα επισκευής και λίγο αργότερα το επέστρεψε λέγοντας ότι η Apple δεν θα διόρθωνε το συγκεκριμένο iPhone γιατί ήταν “παραβιασμένο”. Δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις.

Apple επισκευάσει iPhone

Ωστόσο, όταν ο ιδιοκτήτης παρέλαβε το τηλέφωνο, παρατήρησε ότι η “θήκη” της κάρτας SIM ήταν σπασμένη. Υπέβαλε καταγγελία στο Better Business Bureau (BBB) ​​υποστηρίζοντας ότι η θήκη της SIM είχε καταστραφεί όσο το τηλέφωνο “βρισκόταν στα χέρια” της Apple. Η Apple απάντησε ότι αν έφταιγαν οι τεχνικοί της για το πρόβλημα, θα το είχαν επιδιορθώσει.

Με την ακύρωση της εγγύησης από την Apple, ο ενάγων προσφέρθηκε να πληρώσει για την επισκευή του iPhone του, αλλά η Apple το απέρριψε και αυτό. Έτσι αποφάσισε να στείλει ένα email στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Tim Cook, στα τέλη Ιουνίου. Δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Ψάχνοντας στη Google, βρήκε ένα blog γραμμένο το 2012 από κάποιον που είχε μηνύσει την Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Ο ιδιοκτήτης του iPhone σκέφτηκε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple για να βρει το δίκιο του. Πιθανότατα, η έκβαση της αγωγής θα εξαρτηθεί από το αν ο ενάγων θα μπορέσει να πείσει το δικαστήριο ότι το τηλέφωνό του βρισκόταν στην κατοχή της Apple όταν έσπασε το συγκεκριμένο τμήμα του iPhone.

Πηγή: PhoneArena 

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS