ΑρχικήUpdatesTesla: Γιατί απέσυρε τη νέα beta έκδοση του Full Self-Driving λογισμικού;

Tesla: Γιατί απέσυρε τη νέα beta έκδοση του Full Self-Driving λογισμικού;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε στο Twitter ότι η εταιρεία απέσυρε προσωρινά την τελευταία beta έκδοση του Full Self-Driving (FSD) λογισμικού, λίγο μετά την κυκλοφορία της.

Δείτε επίσης: Tesla: Αφαιρεί προδιαγραφές και τιμές του Cybertruck από το website της

Tesla Full Self-Driving λογισμικού beta

Είδαμε κάποια προβλήματα με το 10.3, οπότε επιστρέφουμε στο 10.2 προσωρινά“, έγραψε ο Musk στο Twitter. “Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό είναι αναμενόμενο με τα beta software. Είναι αδύνατο να δοκιμάσουμε όλα τα hardware configs σε όλες τις συνθήκες με εσωτερικό QA (διασφάλιση ποιότητας)“.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα τριπλασιάσει το μέγεθος του δικτύου Supercharger μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Αυτή η ανακοίνωση του Elon Musk σχετικά με το Full Self-Driving λογισμικό, ​​έρχεται σε μια περίοδο που η Tesla δέχεται πυρά από τις ρυθμιστικές αρχές, που αμφισβητούν την ασφάλεια του προηγμένου συστήματος driver assistance, που ονομάζεται Autopilot”. Αυτή η αμφισβήτηση προκύπτει από μια σειρά ατυχημάτων που έχουν προκύψει, όσο το Autopilot σύστημα ήταν ενεργοποιημένο. Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές οχημάτων που προσέκρουσαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο. Το Autopilot διατίθεται γενικά στα οχήματα της Tesla. Το λεγόμενο Full Self-Driving έρχεται με επιπλέον 10.000 $ και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Elon Musk Full Self-Driving
Tesla: Γιατί απέσυρε τη νέα beta έκδοση του Full Self-Driving λογισμικού;

Ωστόσο, τα οχήματα της Tesla δεν είναι αυτόνομα. Τα συστήματα που παρέχει η εταιρεία, είναι απλώς driver assistance συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι πάρα πολλοί προσεκτικοί ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένο το FSD. Δυστυχώς, μια πρόσφατη μελέτη του MIT διαπίστωσε ότι οι οδηγοί τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικοί στο δρόμο. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Δείτε επίσης: Η έναρξη παραγωγής της Tesla στο Gigafactory Berlin θα καθυστερήσει

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστες beta του λογισμικού 10.3 δείχνουν πολλαπλές προειδοποιήσεις για πιθανή σύγκρουση, παρόλο που δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ενώ ορισμένα οχήματα φρενάρουν ακόμη και χωρίς λόγο. Οι οδηγοί ανέφεραν στα social media και άλλα θέματα που εντόπισαν. Ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία εργάζεται για τα ζητήματα με το σύστημα Autopilot και το cruise control. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη μια ημερομηνία κυκλοφορίας για την επόμενη beta έκδοση του Full Self-Driving software.

Πηγή: Techcrunch

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS