ΑρχικήinetΣπάνιο πρωτότυπο Apple VideoPad πρόκειται να δημοπρατηθεί

Σπάνιο πρωτότυπο Apple VideoPad πρόκειται να δημοπρατηθεί

Ένα «χαμένο» πρωτότυπο Apple VideoPad 2, θα βγει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο στο πλαίσιο της δημοπρασίας History of Science and Technology από τον Bonhams, έναν διεθνή οίκο δημοπρασιών, στο Λος Άντζελες. Το VideoPad θα δημοπρατηθεί μαζί με άλλα πρωτότυπα της Apple και αναμνηστικά που ανήκαν τον Steve Jobs και εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 8.000 και 12.000 δολαρίων.

Apple VideoPad

Δείτε επίσης: Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Αναπτύχθηκε μεταξύ 1993 και 1995 μαζί με τα VideoPad 1 και 3 (τα μόνα δύο παραδείγματα που παρουσιάζονται στο κοινό), αυτό το μοναδικό πρωτότυπο PDA που επιβίωσε, ήταν η επόμενη προσπάθεια της Apple μετά το Newton Message Pad. Σε αντίθεση με το Newton Message Pad, η αναδιπλούμενη οθόνη προφανώς περιλάμβανε μια ενσωματωμένη κάμερα για τηλεδιάσκεψη.

Παρά το γεγονός ότι σχεδιάστηκε για να είναι μπροστά από την εποχή του, ακυρώθηκε μαζί με το Newton OS, μετά την επιστροφή του Jobs στην εταιρεία το 1997. Σύμφωνα με τον Bonhams, αυτό έγινε αφού ο Jobs συνειδητοποίησε ότι η τεχνολογία δεν ήταν ακόμη στο επίπεδο που απαιτείται ώστε να προσφέρει μια καλή εμπειρία στο χρήστη.

Δείτε ακόμα: Apple «Unleashed»: Όσα παρουσιάστηκαν στο event της εταιρείας

δημοπρασία

Η συσκευή δημιουργήθηκε από εννοιολογικά σκίτσα σχεδιασμένα από τον πρώην CEO John Sculley. Η συσκευή δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο ευρύ κοινό, αλλά ήταν ένα πολύ πρώιμο όραμα για ένα tablet και αν το καλοσκεφτούμε, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που το χωρίζει από επιτυχημένες συσκευές όπως το iPhone και το iPad.

Δείτε επίσης: Το iPhone με θύρα USB-C γίνεται πραγματικότητα!

Άλλες συσκευές της Apple που πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία, περιλαμβάνουν τον αυθεντικό Προσωπικό Υπολογιστή Apple II και πρωτότυπα όπως το Apple Macintosh, το Apple EMate 300 και το iPad πρώτης γενιάς, καθώς και μια χειρόγραφη επιστολή από τον ίδιο τον Jobs στον παιδικό του φίλο, που εκτιμάται στα 200.000 έως 300.000 δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS