ΑρχικήsecurityΟλυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: 450 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις!

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: 450 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις!

Η NTT Corporation, η οποία παρείχε ευρείες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και ασφάλεια δικτύου στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ότι υπήρξαν περισσότερες από 450 εκατομμύρια απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι μισές κυβερνοεπιθέσεις που γίνονται στις ΗΠΑ προέρχονται από την Ρωσία

Αγώνες Τόκιο

Δείτε επίσης: Ανοχύρωτοι οι Δήμοι της χώρας σε κυβερνοεπιθέσεις;

Οι αξιωματούχοι του NTT είπαν ότι καμία από τις επιθέσεις δεν ήταν επιτυχής και πρόσθεσαν ότι τα παιχνίδια συνεχίστηκαν χωρίς προβλήματα. Αλλά ο αριθμός των επιθέσεων ήταν 2,5 φορές πάνω σε σχέση με τον αριθμό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Ο Andrea MacLean του NTT συνέκρινε τον αγώνα για την κυβερνοασφάλεια με τον τελευταίο αγώνα του Χάρι Πότερ εναντίον του Βόλντεμορτ, αποκαλώντας την προσπάθεια προστασίας του γεγονότος ως «Herculean».

Εξήγησε ότι η προσέγγιση του NTT για την προστασία του συμβάντος περιελάμβανε «συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση πληροφοριών απειλών, υπηρεσίες SOC, ένα πλήρες πακέτο λύσεων ασφαλείας και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με πάνω από 200 ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας».

Ο MacLean είπε ότι μεταξύ των 450 εκατομμυρίων επιθέσεων, το NTT είδε το malware Emotet, το email spoofing και το phishing, καθώς και ψεύτικους ιστότοπους που μοιάζουν σαν να σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε επίσης: Biden: Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε έναν αληθινό πόλεμο

Η NTT παρείχε πλήρη αναφορά για τα παιχνίδια, σημειώνοντας ότι παρείχε υπηρεσίες επικοινωνίας για τη λειτουργία των Αγώνων και ένα δίκτυο μετάδοσης.

Η NTT είπε ότι πραγματοποίησε πολλαπλά προγράμματα cybersecurity training και διεξήγαγε προσομοιώσεις πριν από την εκδήλωση για να προετοιμάσει την ομάδα της για την κυβερνοασφάλεια.

Στην εκ των προτέρων έκθεσή του που κυκλοφόρησε πριν από τους Αγώνες, η NTT προέβλεψε ότι θα αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις εθνικών κρατών, επιθέσεις ransomware και επιθέσεις παραπληροφόρησης, μερικές από τις οποίες μπορεί να προέρχονται από Ρώσους, Βορειοκορεάτες και Κινέζους απειλητικούς φορείς.

Σημείωσαν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ήταν πιθανό να αναπτύξουν επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS), επιθέσεις ransomware ή επιθέσεις κατά κρίσιμης υποδομής.

Το FBI δημοσίευσε μια προειδοποίηση για την ιδιωτική βιομηχανία πριν από τους Αγώνες, καλώντας τους οργανισμούς που συνεργάζονται με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 να προετοιμαστούν για ένα κύμα “επιθέσεων DDoS, ransomware, social engineering, εκστρατειών phishing ή απειλών για να μπλοκάρουν ή να διακόψουν τις live μεταδόσεις της εκδήλωσης, κλέψουν και πιθανώς χακάρουν και διαρρεύσουν ή κρατούν ομήρους ευαίσθητα δεδομένα ή επηρεάζουν δημόσια ή ιδιωτική ψηφιακή υποδομή που υποστηρίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS