ΑρχικήinetΑγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι...

Αγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Η Canon, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κλάδο της κατασκευής εξοπλισμού κάμερας και εκτυπωτών, μηνύθηκε από πελάτες. Ο David Leacraft ξεκίνησε αγωγή εναντίον της Canon USA και την κατηγόρησε για πρακτικές μάρκετινγκ που εξαπατούν τον καταναλωτή, αφού η εταιρεία δεν επιτρέπει σε πελάτες να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες σάρωσης ή φαξ σε συσκευές πολλαπλών λειτουργιών, εάν έχει τελειώσει το μελάνι του εκτυπωτή.

Δείτε επίσης: Η Canon δημιούργησε διπλό φακό fisheye για το σύστημα βίντεο VR

Canon αγωγή

Ο Leacraft αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή εναντίον της Canon όταν ανακάλυψε ότι ο εκτυπωτής Pixma MG2522, που αγόρασε και που διαφημιζόταν ως μηχάνημα “όλα σε ένα”, δεν λειτουργούσε ως scanner, όταν τελείωνε το μελάνι. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με τις λειτουργίες φαξ σε ορισμένους εκτυπωτές.

Φυσικά, δεν απαιτείται μελάνι για την εκτέλεση σάρωσης ή για την αποστολή φαξ, επομένως η αγωγή εναντίον της Canon τονίζει ότι αυτές οι λειτουργίες πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τα επίπεδα μελανιού.

Μια από τις κατηγορίες εναντίον της Canon είναι ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές για να πλουτίζει. Η αγωγή αναφέρει ότι η Canon έχει απενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες για να αυξήσει τα κέρδη της πωλώντας ανταλλακτικά δοχεία μελανιού.

Σε αντίθεση με τους “single function” εκτυπωτές που πουλά, η Canon ονομάζει αυτές τις συσκευές πολλαπλών λειτουργιών “3 σε 1” ή “4 σε 1” επειδή υποτίθεται ότι παρέχουν τρεις ή τέσσερις λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι “όλα σε ένα” εκτυπωτές δεν κάνουν σάρωση και δεν στέλνουν έγγραφα με φαξ όταν οι συσκευές έχουν λίγο ή καθόλου μελάνι και οι διαφημιστικοί ισχυρισμοί της Canon είναι ψευδείς, παραπλανητικοί και μπορούν να εξαπατήσουν το κοινό“.

Δείτε επίσης: Η αγωγή κατά της Sonic για παραβίαση δεδομένων θα συνεχιστεί

Η αγωγή αναφέρει ότι η Canon δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι το μελάνι είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη σάρωση ή την αποστολή εγγράφων με φαξ. Έτσι, οι καταναλωτές αναγκάζονται να δώσουν χρήματα γι’ αυτές τις λειτουργίες, λόγω της αγοράς μελανιού, το οποίο δεν χρειάζεται καν για τη χρήση των συγκεκριμένων λειτουργιών.

Η Canon έχει υποτίθεται φτιάξει αυτές τις συσκευές για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν πολλές δουλειές, χωρίς να χρειάζονται πολλά μηχανήματα. Αν όμως, δεν υπάρχει μελάνι στον εκτυπωτή, όλες οι άλλες λειτουργίες δεν μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν.

Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των πωλήσεων μελανιού από τις οποίες η Canon αποκτά σημαντικά κέρδη“.

Canon φαξ σάρωση εκτυπωτή

Η αγωγή εναντίον της Canon περιέχει, επίσης, στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο πωλούνται εκτυπωτές inkjet σε χαμηλό κόστος, καθώς οι εταιρείες αναμένουν να βγάλουν κέρδη μέσω πωλήσεων δοχείων μελανιού.

Όπως ανακαλύφθηκε από το BleepingComputer, τα προβλήματα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον από το 2016. Αντιπρόσωποι της Canon δήλωσαν ότι τα δοχεία μελάνης πρέπει να εγκατασταθούν στο μηχάνημα και πρέπει να περιέχουν μελάνι για να χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες του εκτυπωτή.

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ο PIXMA MX710 πρέπει να έχει όλες τις δεξαμενές μελανιού εγκατεστημένες και όλες να περιέχουν μελάνι. Εάν επιχειρήσετε να εκτυπώσετε χωρίς μελάνι, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον εκτυπωτή“, δήλωσε ένας υπάλληλος στο φόρουμ της Canon. Αυτή η συγκεκριμένη απάντηση συμπεριλήφθηκε ως απόδειξη στην αγωγή εναντίον της Canon.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εκτυπωτές all-in-one που επηρεάζονται περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 μοντέλα Canon. Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη και αναμένει έγκριση από το δικαστήριο.

Πηγή: TechSpot

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS