ΑρχικήsecurityΜηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνελήφθη για πώληση δεδομένων

Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνελήφθη για πώληση δεδομένων

Ένας μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που κατηγορείται για την πώληση εμπιστευτικών στρατιωτικών δεδομένων σε άλλη κυβέρνηση (ή καλύτερα για την προσπάθεια πώλησης), συνελήφθη με τη σύζυγό του στη στη Δυτική Βιρτζίνια.

μηχανικός Πολεμικού Ναυτικού ΗΠΑ
Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνελήφθη για πώληση δεδομένων

Ο 42χρονος Jonathan Toebbe και η σύζυγός του Diana Toebbe λέγεται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν δεδομένα για πυρηνικά υποβρύχια σε κάποιον που πίστευαν ότι ήταν ξένος πράκτορας.

Δείτε επίσης: Έλληνας κατηγορείται από τις ΗΠΑ για πώληση δεδομένων στο dark web

Η 45χρονη Toebbe, η οποία είναι δασκάλα στο Maryland, συνελήφθη καθώς πιστεύεται ότι βοήθησε τον σύζυγό της.

Οι αρχές λένε ότι ο κ. Toebbe έστειλε ένα πακέτο με στρατιωτικά έγγραφα και άλλους φακέλους σε μια στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε μια χώρα, η οποία δεν έχει κατoνομαστεί στα δικαστικά έγγραφα. Το πακέτο που έστειλε ο μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέληξε σε έναν πράκτορα του FBI.

Ο μυστικός πράκτορας του FBI άρχισε να στέλνει emails στον Toebbe τον Φεβρουάριο και σε διάστημα μερικών μηνών είχε στα χέρια του στοιχεία για υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

πώληση δεδομένων ΗΠΑ
Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνελήφθη για πώληση δεδομένων

Τον Ιούνιο, ο πράκτορας κατέθεσε 10.000 δολάρια σε Monero cryptocurrency, ως πληρωμή “καλής θέλησης”. Λίγο αργότερα, οι Toebbe ταξίδεψαν σε συμφωνημένη τοποθεσία για να πουλήσουν περισσότερα δεδομένα στον υποτιθέμενο αγοραστή τους.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από 250 ευρώ στο Dark Web

Οι πράκτορες του FBI δήλωσαν ότι είδαν τον μηχανικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να αφήνει μια κάρτα SD τυλιγμένη σε πλαστικό και κρυμμένη μέσα σε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο.

Η εξέταση της κάρτας αποκάλυψε πως περιείχε απόρρητα στοιχεία για αμερικανικά υποβρύχια. Τον Αύγουστο, ο κ. Toebbe έκανε άλλη μια παράδοση κάρτας SD, αυτή τη φορά μέσα σε ένα πακέτο με τσίχλες.

Δείτε επίσης: Χειριστές ransomware συνελήφθησαν στην Ουκρανία

Οι εισαγγελείς λένε ότι η κ. Toebbe βοηθούσε το σύζυγό της ελέγχοντας αν παρακολουθούνταν από κάποιον κατά την παράδοση των απόρρητων στοιχείων.

Ο μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και η σύζυγός του συνελήφθησαν στις 9 Οκτωβρίου και αναμένεται να εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Martinsburg της Δυτικής Βιρτζίνια στις 12 Οκτωβρίου, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για συνωμοσία για την κοινοποίηση εμπιστευτικών δεδομένων.

Το FBI συνεχίζει τις έρευνες.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS