ΑρχικήinetFacebook Down: Σε «ελαττωματική αλλαγή διαμόρφωσης» αποδίδει τη διακοπή

Facebook Down: Σε «ελαττωματική αλλαγή διαμόρφωσης» αποδίδει τη διακοπή

Μία μαζική διακοπή λειτουργίας, που επηρέασε χρήστες σε όλο το κόσμο, έριξε χθες το Facebook, το Instagram και το WhatsApp για περισσότερες από έξι ώρες.

Facebook διακοπή

Δείτε επίσης: Πως να χακάρω το Instagram κάποιου; (2021)

Και οι τρεις πλατφόρμες, που ανήκουν και λειτουργούν από τη Facebook Inc., με έδρα το Menlo Park, Καλιφόρνια, βγήκαν εκτός λειτουργίας στις 11:39 π.μ. ET. Γύρω στις 6 μ.μ. ET, οι χρήστες και των τριών πλατφορμών ανέφεραν ότι κάποια υπηρεσία είχε αποκατασταθεί, αλλά η πλήρης λειτουργικότητα παρέμενε αδύνατη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Το Facebook εξέδωσε ανακοίνωση αργά τη Δευτέρα ζητώντας συγγνώμη για τη διακοπή και λέγοντας ότι κανένα στοιχείο χρήστη δεν είχε παραβιαστεί. Η εταιρεία απέδωσε το μπλακ άουτ σε “ελαττωματική αλλαγή διαμόρφωσης“.

Οι ομάδες μηχανικών μας έμαθαν ότι οι αλλαγές στη διαμόρφωση των βασικών δρομολογητών που συντονίζουν την κυκλοφορία του δικτύου μεταξύ των κέντρων δεδομένων μας προκάλεσαν προβλήματα που διέκοψαν αυτήν την επικοινωνία“, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. “Αυτή η διακοπή της κυκλοφορίας του δικτύου είχε σταδιακή επίδραση στον τρόπο επικοινωνίας των κέντρων δεδομένων μας, σταματώντας τις υπηρεσίες μας.

Ο CEO Mark Zuckerberg, σε ανάρτηση στο Facebook στις 6:54 μ.μ. ET, επίσης ζήτησε συγγνώμη. “Συγγνώμη για τη διακοπή σήμερα – ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν.”

Δείτε ακόμα: Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

ελαττωματική αλλαγή διαμόρφωσης

Ο επικεφαλής τεχνολογικός διευθυντής της εταιρείας, Mike Schroepfer, έγραψε στο Twitter για να ζητήσει συγγνώμη.

Ένας υπάλληλος του Facebook είπε ότι φαίνεται να είναι πρόβλημα με το σύστημα ονομάτων domain, τον «τηλεφωνικό κατάλογο» του διαδικτύου, που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές για την αναζήτηση μεμονωμένων ιστότοπων.

Και ένας υπάλληλος του WhatsApp είπε ότι καμία εσωτερική υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας δεν λειτουργούσε εκτός από το email και τα ημερολόγια.

Ακόμη και οι αίθουσες συνεδριάσεων ήταν απρόσιτες κατά τη διάρκεια της διακοπής, είπε ο υπάλληλος, επειδή είναι ψηφιακά κλειδωμένες και ξεκλειδώνουν μέσω ενός tablet συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο.

Η διακοπή έρχεται μια μέρα αφότου το Facebook αντιμετώπισε τους ισχυρισμούς μίας πληροφοριοδότη ότι επέτρεψε την παραπληροφόρηση που οδήγησε στη φονική κατάληψη στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Facebook Whistleblower: Κατηγορεί την εταιρεία για κερδοσκοπία

Συμπεριλαμβανομένου του CTO του Facebook, η διακοπή της Δευτέρας οδήγησε πολλούς χρήστες των κοινωνικών μέσων στο Twitter. Η πλατφόρμα ανταποκρίθηκε, καλωσορίζοντας τους χρήστες, λέγοντας απλά, “γεια σε όλους κυριολεκτικά“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS