ΑρχικήUpdatesAmazon Prime: Τα μέλη θα στέλνουν δώρα με αριθμό τηλεφώνου ή email

Amazon Prime: Τα μέλη θα στέλνουν δώρα με αριθμό τηλεφώνου ή email

Η Amazon εγκαινιάζει σήμερα μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime της να στέλνουν δώρα σε άλλους χρησιμοποιώντας μόνο ένα email ή έναν αριθμό τηλεφώνου – δεν απαιτείται ταχυδρομική διεύθυνση.

Amazon Prime

Δείτε επίσης: Astro: Μάθετε τα πάντα για το πρώτο home robot της Amazon

Οι δωρητές δώρων πρέπει να είναι μέλη του Amazon Prime, το πρόγραμμα περιορίζεται στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν μόνο σε κινητές συσκευές. Και παρόλο που η Amazon έχει ενσωματώσει κάποιες εγγυήσεις -ο δωρητής δεν αποκτά ποτέ πρόσβαση στη διεύθυνση αλληλογραφίας του παραλήπτη- αυτό ακούγεται σαν μια κακή ιδέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς απατεώνες και εκείνους που απολαμβάνουν την διαδικτυακή παρενόχληση άλλων.

Δείτε πώς λειτουργεί η νέα λειτουργία: Ο δωρητής δώρων θέλει να εκπλήξει τον παραλήπτη με ένα δώρο, αλλά δεν γνωρίζει το email του παραλήπτη. Ωστόσο, ο δωρητής έχει είτε το email του παραλήπτη είτε το email. Ο δωροδόχος επιλέγει το δώρο στην εφαρμογή του για κινητά Amazon, επιλέγει τις επιλογές “add gift receipt for easy returns” κατά το check-out και θα βλέπει την επιλογή “let the recipient provide their address”. Στη συνέχεια, ο δωρητής προσθέτει το email του παραλήπτη ή τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού του.

Σε αυτό το σημείο η κάρτα του δωροδόχου δεν χρεώνεται, αλλά δεσμεύεται η κάρτα πληρωμής του για το ποσό της αγοράς.

Στη συνέχεια, ο παραλήπτης λαμβάνει μια ειδοποίηση -μέσω μηνύματος κειμένου ή email- ότι υπάρχει ένα δώρο από την δωροδόχο που την περιμένει. Σημειώστε ότι εάν ο παραλήπτης δεν έχει λογαριασμό στην Amazon, σε αυτό το σημείο μπορεί να δημιουργήσει έναν. Ο παραλήπτης πρέπει να έχει λογαριασμό Amazon για να δεχτεί το δώρο, αλλά μόνο ο δωρητής πρέπει να είναι Prime μέλος.

Ο παραλήπτης μπορεί να κάνει κλικ στην ειδοποίηση από την Amazon για να αποκαλυφθεί τι έστειλε ο δωρητής, στη συνέχεια μπορεί να αποφασίσει αν θα απορρίψει το δώρο, αν θα δεχτεί το δώρο αλλά θα το μετατρέψει σε δωροκάρτα Amazon -ο δωρητής δεν θα ειδοποιηθεί- ή , μπορεί απλά να δεχτεί το δώρο. Εάν ο παραλήπτης αποδεχτεί το δώρο, χρεώνεται η κάρτα πληρωμής του δωρητή.

Δείτε επίσης: Amazon: Χαλαρώνει κι άλλο τους ελέγχους υπαλλήλων για χρήση κάνναβης

Εάν ο παραλήπτης αγνοήσει εντελώς την ειδοποίηση δώρου, λήγει μέσα σε λίγες ημέρες και ο δωρητής παίρνει πίσω τα χρήματά του.

Επίσης, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός για να εξαιρεθείς από την νέα υπηρεσία, σε περίπτωση που το θέλεις. Η στάση της Amazon είναι ότι εάν ο παραλήπτης δεν θέλει το δώρο, μπορεί απλώς να το απορρίψει ή να αγνοήσει την ειδοποίηση. Τι μπορεί να εμποδίσει έναν troller/απατεώνα από το να στείλει πολλά δώρα σε έναν παραλήπτη απλώς για να τον ενοχλήσει μέσω των ειδοποιήσεων; Τεχνικά τίποτα! Το μόνο που μπορεί να κάνει ο παραλήπτης είναι να ειδοποιήσει την Amazon για το περιστατικό και εκείνη να λάβει τα μέτρα της. Μια τέτοια συμπεριφορά φαίνεται να παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας της Amazon.

Δείτε επίσης: Το απόθεμα της Amazon για το PlayStation 5 τελείωσε

Αυτό είναι ένα έξυπνο χαρακτηριστικό από την Amazon που θεωρητικά θα αυξήσει τα μέλη της υπηρεσίας αφού όπως σας είπαμε παραπάνω, δεν μπορείτε να δεχτείτε ένα δώρο μέσω αυτής της διαδικασίας χωρίς να έχετε έναν λογαριασμό στην Amazon. Αλλά η ιδέα του να πάρετε ένα δώρο από κάποιον που δεν έχει τη διεύθυνσή σας είναι προβληματική.

Η Amazon λέει ότι θα διαθέσει αυτήν τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS