ΑρχικήsecurityΔιεθνές κύκλωμα απάτης έκλεψε εκατομμύρια από μέλη του στρατού

Διεθνές κύκλωμα απάτης έκλεψε εκατομμύρια από μέλη του στρατού

Ο Fredrick Brown, πρώην εργολάβος του αμερικανικού στρατού, καταδικάστηκε σε 151 μήνες φυλάκισης, για τον ρόλο του σε ένα διεθνές κύκλωμα που στόχευσε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες και βετεράνους και προκάλεσε απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων.

Διεθνές κύκλωμα

Δείτε επίσης: Microsoft: Εξοπλίζει τον στρατό των ΗΠΑ με 120,000 AR headsets βάσει νέου συμβολαίου

Ο Brown ήταν ένας από τους πέντε απατεώνες που κατηγορήθηκαν για τη διενέργεια ενός σχεδίου κλοπής και απάτης, που στόχευε «μέλη της υπηρεσίας (ενεργό καθήκον, εφεδρικό τμήμα και Εθνική Φρουρά) και βετεράνους, εξαρτώμενους από αυτή και πολίτες που απασχολούνται στο Υπουργείο Άμυνας», σύμφωνα με τις κατηγορίες.

Ο Brown ομολόγησε το ρόλο του στο διεθνές κύκλωμα απάτης τον Οκτώβριο του 2019 και παραδέχθηκε ότι έκλεψε προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης (PII) χιλιάδων στρατιωτικών μελών μεταξύ Ιουλίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2015, συμπεριλαμβανομένων των “ονομάτων τους, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, αριθμών ταυτότητας DOD, ημερομηνιών γέννησης και στοιχείων επικοινωνίας“.

Συγκέντρωσε το PII τραβώντας φωτογραφίες της οθόνης τους ενώ ήταν συνδεδεμένοι στον λογαριασμό τους στην Εφαρμογή Διαχρονικής Τεχνολογίας Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κλοπή πληροφοριών προσωπικής ταυτοποίησης μπορεί να βλάψει σημαντικά τα στρατιωτικά μας μέλη, τους βετεράνους και τις οικογένειές τους“, δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος Kenneth A. DeChellis του Υπουργείου Άμυνας του Γενικού Επιθεωρητή.

Ο Brown παρείχε τα κλεμμένα δεδομένα στον συν-κατηγορούμενο Robert Wayne Boling Jr. Boling και σε άλλα μέλη του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες για να δημιουργήσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς Σύνδεσης Αμυντικής Αυτοεξυπηρέτησης του στρατιωτικού προσωπικού.

Δείτε ακόμα: Εκτέθηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών Android gaming apps

Αυτό επέτρεψε στα μέλη του κυκλώματος να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες παροχών της στρατιωτικής κοινότητας των ΗΠΑ, μέσω της πύλης του Υπουργείου Άμυνας και να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από τις πληρωμές των συνταξιοδοτικών και αναπηρικών συντάξεων των βετεράνων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των στρατιωτικών των ΗΠΑ.

στρατού

«Ο κατηγορούμενος θήρευσε θρασύτατα τα θύματά του, αμερικανούς στρατιώτες και βετεράνους, πολλοί από τους οποίους ήταν ανάπηροι και ηλικιωμένοι», δήλωσε η εισαγγελέας των ΗΠΑ Ashley C. Hoff. «Στο πλαίσιο της αποστολής μας, προσπαθούμε να προστατεύσουμε αυτούς τους έντιμους άνδρες και γυναίκες από απάτη και κακοποίηση».

Τα θύματα περιλάμβαναν τουλάχιστον οκτώ γενικούς αξιωματικούς, καθώς και πολυάριθμους βετεράνους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν λόγω της λήψης μεγαλύτερων παροχών που σχετίζονται με την υπηρεσία“, πρόσθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς και εμβάσματα χρημάτων για οικονομικές συναλλαγές που αποσκοπούσαν στην απόκρυψη και στο ξέπλυμα των κλεμμένων κεφαλαίων.

Δείτε επίσης: Κλεμμένα δεδομένα εμβολίου COVID-19 χειραγωγήθηκαν από hackers

Ο Brown και οι άλλοι συν-κατηγορούμενοι, κατηγορήθηκαν για πολλαπλά αδικήματα όπως συνωμοσία, απάτη και βαριά κλοπή ταυτότητας.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης 151 μηνών, ο Brown διατάχθηκε επίσης να πληρώσει 2.331.639,85 δολάρια ως αποζημίωση και θα τεθεί υπό εποπτεία για τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

Πηγή: BleepingComputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS